Dermansızlık ve zindelik reçeteleri

Dermansızlık ve zindelik reçeteleri
18 Ocak 2014 13:17

Yıl 1995-Haziran, Borneo adası Endonezya-Balıkpapan şehri: Borneo adasında ikamet eden Uygur Türklerinin ikamet ettiği köyü ziyaret etmek nasip oldu; ziyaret esnasında doğal yöntemlerle tedavi ve beslenme reçetelerini, soydaşlarımız ve kaynak kişilerden edindiğim bilgileri, siz saygıdeğer okuyucularımızın bilgisine sunmak kısmet oldu.

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

REÇETE 1- Malzeme: 500 gram soyulmuş soğan, 500 gram soyulmuş sarımsak, 200 gram taze zencefil, bir kilo iki yüz (1200) gram kaliteli bal, bir Türk kahvesi fincanı doğal ev yapımı elma sirkesi.

 

HAZIRLANIŞI: Soğan, Zencefil ve sarımsak mutfak robotunda püre haline getirilir, elma sirkesi ilave edilir ve hazırlanan pürenin üzeri örtülerek 24 saat dinlendirilir, bal bir tencereye konur hafif ısıtıldıktan sonra, malzemeler ilave edilip tahta bir kaşıkla iyice karıştırıldıktan sonra, üzerini temiz bir bez ile örtüp 8 gün dinlendirilir. 8 gün sonra malzemeler temiz ve beyaz bir bez kesede sıkıp süzülür. Süzdüğünüz malzemeyi, temiz ve iyice kurutulmuş cam bir kavanoza koyun ve hazırlanan karışım kullanıma hazırdır.

 

KULLANILIŞI: 6 Saatte bir yemek kaşığı, yemeklerden 30 dakika sonra tok karnına yenir ve bu işleme en az sekiz ay devam edin, etkinliğini görüp hayret edeceksiniz.

 

NOT: Bu karışım ağrı kesici değildir ki, bir saatte etkisini göstersin. Yeter ki irademizi kuvvetli tutup, sabırlı olalım.

 

REÇETE 2- Malzeme: 500 gram sarımsak, 200 gram taze zencefil, 60-65 adet limon suyu.

 

HAZIRLANIŞI: Sarımsak ve zencefil soyulur mutfak robotunda iyice püre haline getirilir cam kavanozlara konur üzerini beyaz bez ile örtüp, 25 gün mutfağın karanlık bir köşesine konur dinlendirilmeye bırakılır. 25 gün sonra süzülür ve kavanozun ışık almayacağı şekilde kaplayın, hazırladığınız karışımı doldurun.

 

KULLANILIŞI: Akşam yemeğinden sonra bir çay bardağı ılık suya bir yemek kaşığı koyup içilir.

 

ETKİSİ: 12 günde etkisini gösterir. Bu karışımı düzenli ve devamlı kullanabilirsiniz, ve zamanla etkisi daha da artar, rahat olun hiç bir yan etkisi yoktur.

 

REÇETE 3- Hindistan Himalaya Dağları’nın eteklerinde ikamet edenlerin reçetesi: Himalaya Dağı eteklerinde ikamet edenlerin ve yaşı 40’ın üzerinde olanların her sabah kahvaltısında bu reçeteyi uyguluyorlar.

 

MALZEME: Bir su bardağı ılık su, bir yemek kaşığı bal, iki adet limon, iki adet portakal, yarım ceviz büyüklüğünde taze zencefil.

 

HAZIRLANIŞI: Sıkılmış limon ve portakal suyunu, ılık suyu ve Zencefili blender de iyice çırpıp hemen kullanın. Bu reçete’nin faydasını sabır edip zamanla hissedip, kesinlikle vazgeçemeyeceğiniz bir reçetedir.

 

REÇETE 4- Himalaya Dağları eteklerinden: Normalden fazla kilolu olup kalp ve akciğer sorunu olmayanların ve stresli olanların, zayıflamaları ve stressiz bir hayat sürdürmeleri için günde 30’ar dakika iki defa yürüyüş yapmaları halinde, hastalıklarla tanışmayı böylece geciktirmiş olurlar veya hiç tanışmazlar. Yürüyüşten dönüp kahvaltı ve yemek sonrasında yarım ceviz büyüklüğünde taze Zencefili iyice çiğneyerek yiyiyorlar ve zencefil sayesinde hem bağırsak gazı sorununu hem de kan dolaşımını düzene sokuyorlar. Bu reçete 55 yaş üzerinde olanlar için çok faydalı ve uzun ömürlü olurlar. Himalaya dağlarının eteklerinde ikamet eden sağlıklı ve uzun ömürlü olan kişilerin bu reçete sayesindedir.

 

Cenab-ı Allah, Büyük Türk Milletini, cüzdan muhasebesi uğruna, ikamet ettiği vatanına ihanet eden din taciri riyakarların şerrinden muhafaza etsin.

 

Vatan Şehitlerini ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle, gazileri minnetle anar, hastalara acil şifalar dileriz.

 

HADİS-İ ŞERİF, ÖZDEYİŞLER VE BİR SORU:

 

Kişi sevdiğiyledir, sen kimi seviyorsan onunlasın. (Hadis-i Şerif)

Tencereden büyük kazan var, ya kazandan büyük ne var? (Sorunun cevabını bir sonraki yazımızda bekleyin.)

Hekimlik bilgisi son sözünü söylememiş ki bizim laf söylemeye hakkımız olmasın. (Numan Aladağ)

Hasta yada iyi olmamız hiç fark etmez, canımız ne isterse onu yapmışızdır. (Numan Aladağ)

Nasıl olsa kimyasal içerikli ilaçlarla aldanıyoruz, bırakın barı ağzımızın tadıyla aldanalım. (Numan Aladağ)

Kendine özgü nitelikleri yitirmeden yanılması zamanla bütün halkın yanılmasına yol açar, halkın yanılması da sonradan kendine özgü niteliklerini yitirmeyenlerin yanılmasına sebep olur. (Numan Aladağ)

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun