Derbi öncesi GS’da ŞOK!

Derbi öncesi GS’da ŞOK!
1 Mart 2015 20:00

Efes maçında iki teknik faul ile diskalifiye olan Galatasaray Liv Hospital Koçu Ergin Ataman, ligde bu hafta oynanacak Fenerbahçe Ülker derbisinde bençteki yerini alamayacak.

 

Anadolu Efes maçında iki teknik faul alan Ergin Ataman bu nedenle 9 Mart Pazartesi Abdi İpekçi’de oynanacak Fenerbahçe Ülker derbisinde görev yapamayacak.

 

Ergin Ataman maç sonu Fenerbahçe maçında cezalı olmadığını söylemesine rağmen, kurallar gereği iki teknik faul ile diskalifiye olan alan antrenör bir sonraki maçta sahaya çıkamıyor. Böylece Ataman Fenerbahçe Ülker maçında bençteki yerini alamayacak.

 

GALATASARAY’DAN SERT AÇIKLAMA

 

Galatasaray Liv Hospital’in Anadolu Efes’e 77-75 kaybettiği maça tartışmalı hakem kararları damgasını vururken Galatasaray taraftarı Turgay Demirel’in kulüp üyeliğinden ihracını isterken, Galatasaray yönetimi de Demirel’i istifaya davet etti.

 

Galatasaray Kulübü Basketboldan Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Ural Aküzüm, “Bu taraftara, Galatasaray sevdalılarına, oyuncularımızın alın terine yazık. Galatasaray basketbol şubesi sahipsiz değil. 23 yıllık bir başkan, yıpranmış ve adaletini kaybetmiş bir federasyon artık miadını doldurmuştur. İstifaya davet ediyoruz. Türk basketbolunda adalet tesis edemeyen federasyon miadını doldurdu. Galatasaray hakem hataları ile şampiyonluğu elinden alınmış takımdır. : Bizim milyonlarca taraftarımız haklı olarak tepki gösteriyorlar. Federasyon yönetimi adil olmazsa tepkileri nasıl dindireceğiz?

 

Kimse kusura bakmasın.Bu muameleyi kabul etmiyoruz Galatasaray centilmenlik yapıyor saygılı davranıyor diye mağdur edemezsiniz

 

Galatasaraylı sporcuların alınteri ne olacak? Üstüste 5 kasti hakem hatasıyla galibiyet elimizden alındı. Hiç oynamadan kupayı verselerdi!

 

Koçumuz Ergin Ataman ve aslan yürekli oyuncularımıza bu gece yapılanlar ortada, susmayacağız. Cezadan korkmuyoruz,zaten cezalandırılıyoruz!” dedi.

 

Kaynak: Cem Ali ÇİNKILIÇ /Hürriyet