Der Spiegel’den şok Erdoğan iddiaları!

Der Spiegel’den şok Erdoğan iddiaları!
22 Mayıs 2015 10:48

“Erdoğan’ın özel gizli istihbarat hücreleri var. Bu ekipler hem muhalifler hem de Gülen Cemaati ile ilgili bilgi topluyor”

 

 

Almanya’da geçen yılın sonlarına doğru “casusluk faaliyeti” nedeniyle yakalanan Muhammed Taha Gergerlioğlu ve Ahmet Y. ve Göksel G. ile ilgili iddianeme tamamlanıp Koblenz Yüksek Eyalet Mahkemesi’ne gönderildi.

 

 

Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde danışmanlığını yapan Gergerlioğlu’nun, yurt dışındaki Türkler hakkında bilgi topladığı ve diğer ikisinin de ona yardım ettiği açıklandı. Der Spiegel Dergisi, iddianameye geniş yer verdi ve dosyada, şimdiye kadar bilinmeyen bir ayrıntıyı da duyurdu. Soruşturma sonucuna göre, Gergerlioğlu’nun, Erdoğan’a bağlı özel bir istihbarat hücresinde çalıştığı belirlendi.

 

 

SÖZCÜ’NÜN YAZDIĞI İDDİALAR

 

 

Yaklaşık 6 aydır tutuklu bulunan Gergerlioğlu ile diğer iki kişinin Almanya’da Yezidi’leri ve PKK’lıları takip ettiği, diğer bazı kurumlarla ilgili bilgiler verdiği, MİT’in organizasyonlarını ayarladığı gibi iddilar da dosyada yer alıyor.

 

 

SÖZCÜ’nün daha önce duyurduğu gibi, bu bilgi toplama ve Ankaralı bir kadın aşçının, karşı casusluk veya Erdoğan’ı zehirleme ihtimali olduğu yönündeki istihbaratın da bu ekipten gittiği belirtildi. Ardından o kadının işten atıldığı belirtildi. Ancak Alman istihbaratının bu yöndeki iddianın çok temelsiz olduğunu söylediği belirtildi.

 

 

VE YENİ İDDİA: ERDOĞAN’IN İSTİHBARAT HÜCRELERİ

 

 

Der Spiegel Dergisi, Recep Tayyip Erdoğan’ın bu özel örgütü iddiası ile ilgili olarak şunları yazdı:

 
“Soruşturmayı yürütenler, Gergerlioğlu’nun MİT’te resmi bir görevi olduğunu düşünmüyor. Ankara da zaten bunu reddetti. Dinleme kayıtları, Erdoğan’ın bu eski danışmanının bir güvenlik sisteminin içinde olduğunu gösteriyor. Bir üçlü sistemden bahsedilebilir. Erdoğan, bir görünen ve bir görünmeyen hücrelerle çalışıyor ve bu hücreler birbirini tanımıyor. Bu durum, Gergerlioğlu’nun gurubunun da Erdoğan’ın özel sistemine göre Almanya’da faaliyet gösterdiği şüphelerini doğuruyor. Dosyada da böyle belirtiliyor.”

 

 

FETULLAH GÜLEN’İ BİTİRME AMAÇLI

 

 

Bu belgelerin Erdoğan’ın ne işine yarayacağı tam bilinmese de, bu ekibin bulduğu belgelerden bazılarının Fetullah Gülen’i bitirme amaçlı olduğu ve onun kuran kursunda bir çocuğun cinsel tacize uğradığına ilişkin bilgilerin Erdoğan’a aktarıldığı belirtiliyor.

 
Gergerlioğlu’nun bir keresinde de yine benzer bir propaganda başlattığı ve “Gülen’in adamlarının eline yayınlanmak üzere olan bir seks kaseti var” diye Erdoğan’ı uyardığı belirtiliyor. İddialara göre, bu kasette Erdoğan’ın kardeşinin seks oyunları yer alıyor.

 

 

ŞOK İDDİALAR!

 

 

Haberde “Erdoğan’ın kardeşinin seks oyunları yaparken kasetinin cemaat tarafından yayınlanacağı istihbaratını Erdoğan’a ilettiler. Aynı şekilde Fetullah Gülen Cemaati’nin okullarında cinsel taciz olduğu bilgisini Erdoğan’a ilettiler. O da bununla cemaati bitirecekti…” ifadeleri yer alıyor.

 

 

TELEFONDAKİ İLGİNÇ FOTOLAR

 

 

Bunun dışında Gergerlioğlu’nun telefonunda çok sayıda bilgi ve fotoğrafa ulaşıldığı, bunların henüz çözülemeyen bir metodla dosyalandığı, çok sayıda, kadın, çocuk, erker, yetişkin, Türk, Iranlı ve Alman fotoğrafı bulunduğu belirtildi. Bu fotoğrafların hangi amaçla telefonda bulunduğu, bir hedef grubunu mu yoksa bilgi verecek ekiple ilgili mi olduğunun öğrenilemediği belirtildi. Gergerlioğlu’nun konuyla ilgili kesinlikle konuşmadığı açıklandı.