‘Depo basarak ekonomi yönetilmez’

‘Depo basarak ekonomi yönetilmez’
25 Kasım 2018 11:00

Devlet eski Bakanı Ufuk Söylemez, hükümetin ekonomik sorunları halının altına süpürdüğünü belirterek, “Gerçekçi önlemler almazsanız ülkeyi kaybederiz” dedi.

 

 

Erdoğan Süzer / Sözcü

 

 

Devlet eski Bakanı Ufuk Söylemez, iktidarın son dönemde enflasyonu düşürmek ve ekonomiyi düzeltmek için uyguladığı yöntemleri, “sorunları halının altına süpürme” hatası olarak tanımladı. Söylemez, “Soğan depolarını basıp stokçuları yakalayarak, mağazalara ‘Enflasyonu yeniyoruz’ diye afiş ve etiketler asarak, zabıtaları marketlere salıp fiyatlara narh koyarak, patates tüccarını stokçu diye yakalayıp kodese tıkarak, çok kanallı-tek sesli yandaş ve havuz medyasında en kötü geride kaldı diye her gün konuşarak ekonomiyi düzeltemezseniz. Gerçekçi önlemler almazsanız ülkeyi kaybederiz. Bu güneşe kar mı dayanır?” dedi.

 

MEDYA GÜCÜNÜ KULLANIYORLAR

 

İktidarın dünyada eşine ve benzerine rastlanmayan bir şekilde enflasyonla ve ekonomik krizle mücadele programı yürüttüğünü belirten Söylemez, bu yöntemin kamuoyunda tepki çekmemesi için de medya gücünü sonuna kadar kullanmaya çalıştığını ifade etti. Söylemez, iktidarın uyguladığı yöntemlerin, ülkesini ve halkını seven ekonomistler tarafından kaygıyla, dış ekonomi çevreleri tarafından ise hayretle izlendiğine dikkat çekerken, şunları söyledi: “Ekonomi yönetimi çözemediği her sorunu halının altına süpürüp üzerini de medya gücüyle kapatmaya çalışıyor. Sorunların üstünü örtmede gösterdiği mahareti sorunları çözmede gösterebilseydi, bugün üstü örtülmeye çalışılan ekonomik kriz olmaz, halk da yoksulluğun altında ezilmezdi.”

 

KARA PARA CENNETİNE AZ KALDI

 

Söylemez, ekonomi yönetiminin ekonominin kurallarını bir kenara bırakıp, emir komuta ile ekonomiyi yönetmeye çalıştığını belirtirken, şu ifadelere yer verdi:

 

“Fiyatlara narh koymaya, yandaş müteahhitleri kollamaya, konkordatoları görmemeye, ödenemeyen kredileri dondurmaya, bol keseden teşvik ve indirimlerle bütçe açığını artırmaya, pahalı ve kısa vadeli yeni dış borçlar almaya, eş, dost, akraba kayırmacılığına, bürokrasiyi cemaatleştirmeye, kadınları evlerinde oturtmaya, off-shore’lara, Malta’ya, Katar’a götürülen paraları net hata noksan kaleminden ülkeye sokup çıkararak kara para cenneti olmaya tam gaz devam ediliyor.”

 

https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/depo-basarak-ekonomi-yonetilmez-2757881/

 

Fotoğraf: İHA