Denizli’deki bürokrat rantına CHP’den tepki! ‘Normal bir vatandaş bunu yapabilir mi?’

Denizli’deki bürokrat rantına CHP’den tepki! ‘Normal bir vatandaş bunu yapabilir mi?’
8 Kasım 2019 08:39

CHP Denizli Milletvekili Haşim Teoman Sancar hakim, savcı, Yargıtay başsavcısı, vali, özel kalem müdürü gibi üst düzey bürokratların Denizli’de organize ettiği rant operasyonu için soruşturma açılmasını istedi.

 

 

Tarafsız Haber Ajansı’ndan Mehtap Gökdemir’İn habeine göre Sancar, “Ciddi bir rant var burada belli. Normal sade bir vatandaşın bir ağaçlandırma alanını imar alanına konut alanına dönüştürme şansı var mıdır, normal bir vatandaşa yapılmayan valiler, savcılar var diye mi yapılıyor?” diye sordu.
“ASKI SÜRECİNİ BEKLEMEDEN ALMAYA CESARET EDEN VALİLER, HAKİMLER, SAVCILAR, YARGITAY BAŞSAVCILARI VAR HEM DE ÜÇER DÖRDER HİSSE ALIYORLAR”

 

 

Rant operasyonuyla yeşil alanın imar çıkarılarak konut alanına dönüştürüldüğüne dikkat çeken Sancar, “Ağaçlandırma alanının imar geçerek konut alanına dönüşmesi çok enteresan. Belediyecilikte zor olabilen şeylerden birisi. İkincisi de bu kooperatifin kuruluş aşamasında ağaçlandırma alanı olan bir yere hemen imar alanına konut alanına dönüştürdükten sonra askı sürecini beklemeden almaya cesaret eden valiler, hakimler, savcılar, Yargıtay başsavcıları var hem de üçer dörder hisse alıyorlar. Bu tabii çok manidar bir durum. Bir ağaçlandırma alanı olan bir yer imar alanına dönüşse bunu bilseniz askı sürecinde sonucu belli olmadan itiraz edilip edilmeyeceğini bilmeden nasıl satın alırsınız?” dedi.
“NORMAL BİR VATANDAŞA YAPILMAYAN VALİLER, SAVCILAR VAR DİYE Mİ YAPILIYOR”

 

 

Haşim Teoman Sancar, ciddi bir rant yaratıldığını belirterek “Normal sade bir vatandaşın bir ağaçlandırma alanını imar alanına konut alanına dönüştürme şansı var mıdır, normal bir vatandaşa yapılmayan, valiler, savcılar var diye mi yapılıyor.” diye sordu.

 

 

Sancar, “Denizli’nin en pahalı en lüks konutlarının olduğu tanesinin 700 bin 750 bin liradan satıldığı bir bölgede böyle kapış kapış tanzim satış mağazası gibi üçer dörder tane hisse nasıl alınıyor? Çok ciddi bir rant var. Bununla ilgili inşallah soruşturma da açarlar diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.
“ŞU ANDA BURASI RUHSATSIZ BİR ALAN, BU İNŞAAT NASIL DEVAM EDİYOR?”

 

 

 

Danıştay’ın imar planının iptaline yönelik karar verdiğini hatırlatan Sancar, inşaatın sürdüğü alanın şu anda ruhsatsız olduğunu ifade etti. CHP Denizli Milletvekili, “Bu inşaat nasıl devam ediyor? Dönemin belediye başkanlarının, dönemin ilçe belediye başkanının, dönemin büyükşehir belediye başkanının o konuda bir izahat vermesi gerekir. Merkezefendi belediye başkanı yani önceki dönem belediye başkanına, büyükşehir belediye başkanına, 2015 yılındaki 2016 yılındaki belediye başkanına soruyoruz, nasıl olmuştur bu iş diye?” ifadelerini kullandı.