Denizli’de filmleri aratmayan ekmek skandalı!

Denizli’de filmleri aratmayan ekmek skandalı!
7 Şubat 2018 10:30

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli milletvekili ve Cumhuriyet Halk partisi Grup Yönetim Kurulu üyesi, Melike Basmacı son zamanlarda Denizli de üst üste gündeme gelen ekmek skandalını Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba’ya yönelttiği yazılı soru önergesi ile gündeme taşıdı.

 

 

DENİZLİ DE FİLMLERİ ARATMAYAN EKMEK SKANDALI

 

 

Melike Basmacı, son zamanlarda Denizli de üst üste yaşanan “Ekmek skandalları” ile ilgili sağlığımızla oynandığını belirtti. Basmacı; “Bu olaylar işin sadece görünen kısmıdır, ne ortamlarda içinde ne olduğu belli olmayan şeyler ile besleniyoruz, düşündüğümüz zaman tablo çok karanlık” dedi. AKP hükümetine çağrı da bulunan Basmacı, sağlığımızla oynamamasını, denetimlerin yerli istikrarlı ve daimi bir şekilde yapılması gerekliliğini vurguladı.

 

 

ÖNLEMLER ALINMALI

 

 

Melike Basmacı, “Son yıllarca sadece Denizli de değil ülke genelinde sağlıksız gıda üretimi yapılıyor, satın aldığımız besinlerin yapılışlarının her aşamasında sağlıksız, günü geçmiş, bozuk ürünler kullanılmaktadır. Pek de hijyenik olmayan ortamlarda üretilen şeyleri tüketmekteyiz. Ülkede A dan Z ye her şey pahalı olduğu ülkemde insanlar kazanç sağlayabilmek için gıda üretimi yaparken kaliteliden kısıyorlar. Denetimler sıklaştırılmalı gerekirse cezalar artırılmalıdır. Benim ülkemin insanları böyle beslenmeyi hak etmiyor.” dedi.

 

 

Melike Basmacı’ nın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanına yönelttiği sorular;

 

 

1) Denizli de ekmeklerin içinden çıkan pipet, çay kaşığı, torba ipi ve mandal gibi maddelerin çıkması insanların güven duygusunu zedelemektedir. Bu konuda herhangi bir işlem yapılmış mıdır?

2) Ekmek fırınlarının denetlenmesi hangi aralıklarla yapılmaktadır?
3) Sağlıklı ve hijyenik olmaması sebebiyle 2017 yılında Denizli’de kaç tana ekmek fırını kaplatılmış? Kaç tanesine ne kadarlık ceza kesilmiştir? 2017 yılında toplam kesilen ceza ne kadardır?