Denizin altı da taranıyor

Denizin altı da taranıyor
21 Ağustos 2014 15:08

Kumburgaz, Kamiloba sahilinde geçtiğimiz pazar günü öğle saatlerinde kiraladıkları deniz bisikletiyle denize açılan 5 gençten halen haber yok. Mikail Çelik, Serdar Demir, Doğan Demir, Şükrü Kahraman ve Yusuf Büyükizgi’yi arama çalışmaları gece de sürdü. Deniz Kuvvetleri de çalışmalara katılırken artık kurtarma değil kayıp arama safhasına geçildi.

 

 

Bugüne kadar deniz yüzeyinde ve kıyılarda yapılan aramalar deniz altında da yapılmaya başlandı. Arama çalışmalarına bu sabah itibariyle Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın 3 mayın tarama gemisi katılıyor. Mayın gemileri, sonar cihazlarıyla deniz dibini taranarak arama çalışmalarına devam ediyor.

 

 

Kaybolan gençler için Kumburgaz sahilinde kurulan kriz masasından arama çalışmalarıyla ilgili olarak basın açıklaması yapıldı. Kriz masasından açıklamayı Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi Türkiye Koordinatörü Hüseyin Karadayı ile Genç Denizciler Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Umur Zamanoğlu yaptı.

 

 

Çalışmalar hakkında bilgi veren Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi Türkiye Koordinatörü Hüseyin Karadayı, 3 adet mayın gemisiyle arama-tarama çalışmalarının kritik bir aşamaya geldiğini söyledi. Karadayı, Sahil Güvenlik, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı ekipler ile gönüllü arama kurtarma kuruluşlarının da katıldığı çalışmaların havadan ve denizden sürdürüldüğünü açıkladı.

 

 

MARMARA DENİZİ’NİN 4 DE 3’Ü ÜZERİNDE ÇALIŞMA YAPILDI

 

 

Konuşmasında, “Kurtarma çalışmasından, hedef alıcı arama kurtarma çalışmasını doğru geçtik” diyen Karadayı şöyle konuştu:

 

“Çalışmalarda bütün teknolojik araçlar kullanılıyor. Şu ana kadar deniz yüzeyinde arama-kurtarma çalışmaları yürütülüyordu. Bu sabah itibariyle deniz altında arama çalışmalarına başladık. Çünkü deniz yüzeyindeki aramalar sonuç vermedi. Belli ki kaybolan bedenler suyun altında. Marmara Denizi’nin yaklaşık 4 de 3’ü üzerinde arama-kurtarma çalışmaları yapıldı. Bugün itibariyle arama çalışmaları 3 de 1’lik bir alana indirildi. 2 gün önce can yeleğinin bulunduğu yerden akıntıları hesap ederek nereye doğru gitmiş olabileceklerine dair çeşitli ipuçları da oluştu. Akıntılar ve rüzgar hesap edildiğinde bugün çalışmalar Beylikdüzü-Büyükçekmece-Silivri arasında bir hat üzerinde yoğunlaştı. Ayrıca İmralı Adası ile Kapıdağ Yarımadası arasındaki bir hat arasında da çalışma yapıyoruz.”