Denize girecek yer kalmadı!

Denize girecek yer kalmadı!
11 Temmuz 2018 09:00

Fethiye’de ihale yoluyla özel şirketlere verilen koy ve plajlara yüksek ücretler nedeniyle giremeyen halk, taşlık alanlarda kucak kucağa denize girer hale geldi.

 

 

Boncuklu Yarımadası’nda bulunan Aksazlar, Küçük Samanlık, Büyük Samanlık ve Kuleli koylarının sorumluluğu Orman Bakanlığı’nda. Küçük Boncuklu ve Büyük Boncuklu koylarının sorumluluğu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda. Göcek’te bulunan koylar ise MUÇEV’e ait. Dünyaca ünlü Saklıkent kanyonunu ise AKP’li Seydikemer Belediyesi’nin hülle yoluyla devir ettiği şirket tarafından işletiliyor. Hal böyle olunca da vatandaşa ücretsiz koy ve plaj hayal oldu.

 

ÖLÜDENİZ DE FARKLI DEĞİL

 

Halk kucak kucağa denize girer hale geldi. Muğla Valiliği’nin MELSA’nın fesh edilmesiyle kurduğu (MUÇEV) şirketi tarafından halkın direnişlerine rağmen 2014 yılında ihalesi düzenlenen Ölüdeniz Belceğiz plajlarının işletmelerinde skandal iddialar patlamış, ancak halkın sesine kulak veren olmamıştı. Durum şimdi daha da vahim. Çünkü özel şirketlere kiralanan koy ve plajlar, yüksek ücretler nedeniyle tatilcilerin ve yerel halkın cebini yakıyor. Koylara giriş ücreti 18-20 TL arasında değişiyor.

 

Buna şezlong ve köşk fiyatları da eklenince fiyat üç misline çıkıyor. Yiyecek ve içeceklerde eklenince 4 kişilik bir ailenin günlük deniz keyfi 200 TL’yi buluyor. Sermayesinin yarısı Muğla’ya Hizmet Vakfı’na diğer yarısı da Türkiye Çevre Koruma Vakfı’na ait olan Muğla’ya Hizmet Vakfı ve Türkiye Çevre Koruma Vakfı “MUÇEV”in işletme ve sorumluluğunda olan alanlardaki çöp yığınları tatilcileri de isyan ettirmişti. Belediyeye yapılan şikayetlerde ise yetkililer, “parasını alan çöpünü toplasın” yanıtı vermişti.

 

cdfv

dcysfdcycsdc

ddfvdfv

Murat Sökdü / Odatv