Deniz Yücel, yeniden İl Başkanı seçildi ancak 611 oydan 258’ini aldı!

Deniz Yücel, yeniden İl Başkanı seçildi ancak 611 oydan 258’ini aldı!
9 Şubat 2020 11:23

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü 37.Olağan Kongre’de yeni yönetimini seçmek için sandık başına gitti.

 

 

Kongre Kültürpark’taki Celal Atik Spor Salonu’nda gerçekleşti.

 

Gerçek İzmir’de yer alan habere göre; CHP İl Başkanı Deniz Yücel, Ezgi Deniz Urunga ve Cüneyt Oğuz’un yeter imzayı bulamadığı kongrede sandığa tek aday olarak gitti. Yücel kullanılan 611 oydan 258’ini alarak yeniden CHP İl Başkanı seçildi.

 

Adaylığı için Divan’a 540 imza verilen Yücel’e çıkan oy sayısının düşük olmasının ardında bazı delegelerin il başkan adayını işaretlemeyi unutmasının yanısıra bir ‘protesto’nun da yattığı öğrenildi. Yücel’in 611 oydan 258’ini alması delegeden ‘dayatma aday tepkisi’ olarak yorumlandı.

 

Yücel’e başta Karabağlar ve Karşıyaka olmak üzere kentte değişim mesaisi veren ilçelerden oy gelmediği öne sürüldü.

 

DÜŞÜK OY SAYISI İÇİN NE DEDİ?
Sandıktan oldukça düşük sayıda oy çıkmasını değerlendiren Yücel ayrıca “Tabi aday olma yeterliliğine sahip örgütün, delegenin desteğini alan herkes aday olabilir. Birden fazla aday da olabilir, tek aday da olabilir. Geçtiğimiz hafta içinde 30 ilçe başkanımız adaylığım konusunda ortak bir destek açıklaması olmuştu. Bu çok mutlu etti, çok önemli ve anlamlı bir açıklamaydı. Ben hiç aday olacağımı söylemedim. Çünkü bu olaya, bu görevlere aday olunacağını düşünen bir kişi değilim. Bu görevler talep edilmez, verilir.

Özellikle ilçe başkanlarımızın bu açıklamasıyla ben görevin tarafıma tevdiğ edilmiş olduğunu, görev ve sorumluluktan kaçmayacağımı ifade ettim. Tek adaylı bir yarış olduğu için birçok arkadaşımızın il başkan adaylığında işaretleme yapmayı unuttuğu tarafımıza ve ilçe başkanlarımıza bildirdiğini öğrendik. İzmir gibi bir kentte, 30 ilçede bir uzlaşı ve mutabakat sağlamak kolay değil… Kendilerini listede göremeyen arkadaşlarımız tepki göstermiş olabilirler, bunları da anlayışla karşılıyoruz. Bu listeler oluşurken 30 ilçe başkanımız ve tabi ki Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in de görüş ve önerilerini aldık, oldukça da listeye yansıttık. Daha sayımlar devam ediyor. Yönetim, kurultay delegeleri ve disiplin kurulu delegeliği açısından… Buradan çıkacak sonucun ne olursa olsun partimize güç katacağına yürekten inanıyorum” diye konuştu.

 

 

Kullanılan 611 oydan, 258’ini alan Yücel, 8 sandıktan en yüksek oyu 5 No’lu sandıktan alırken, en az oyu ise 15 oyla 7 No’lu sandıkta aldı.

İşte sandıklar ve Yücel’in aldığı oylar;

Urla,Kemalpaşa, Bornova ilçe delegelerinin oy kullandığı 1 No’lu sandıktan 37,

Foça, Kınık ve Karşıyaka delegelerinin oy kullandığı 2 No’lu sandıktan 26,

Karaburun, Ödemiş ve Karabağlar ilçe delegelerinin oy kullandığı 3 No’lu sandıktan 21,

Beydağ, Buca, Gaziemir ilçe delegelerinin oy kullandığı 4 No’lu sandıktan 39,

Bayınıdır, Tire, Balçova ve Konak ilçe delegelerinin oy kullandığı 5 No’lu sandıktan 45,

Selçuk, Çeşme, Seferihisar, Güzelbahçe ve doğal delegelerin oy kullandığı 6 No’lu sandıktan 35,

Dikili, Kiraz, Çiğli ve Bayraklı delegelerinin oy kullandığı 7 No’lu sandıktan 15,

Menemen, Menderes, Narlıdere, Torbalı, Bergama ve Aliağa ilçe delegelerinin oy kullandığı 8 No’lu sandıktan 35 oy aldı.