Deniz Baykal’ın sağlık durumuyla ilgili son açıklama

Deniz Baykal’ın sağlık durumuyla ilgili son açıklama
16 Ekim 2017 18:33

Deniz Baykal’ın sağlık durumuna ilişkin bir açıklama yapıldı.

 

 

 

Prof. İbiş, “Bilinci açık, bedeni güçlü. Her şeyi çok iyi hatırlıyor. Enfeksiyona karşı koruma altında” dedi. CHP eski Genel Başkanı ve Antalya milletvekili Deniz Baykal yüksek ateş şikayetiyle kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alınmıştı. Damar tıkanıklığın açılması nedeniyle Baykal’a anjiyo da yapılmıştı.

 

CHP eski Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal bu sabah Ankara’daki evinde rahatsızlandı. Yüksek ateş şikayetiyle hastaneye kaldırılan Baykal’a üst solunum yolları enfeksiyonu teşhisi konuldu ve yoğun bakım servisine alındı. Damarının birinde pıhtı teşhis edilen Baykal’a anjiyo yapıldı.

 

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Erkan İbiş, akşam saatlerinde Deniz Baykal’ın sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı.

 

Prof. İbiş özetle şöyle dedi:

 

Güç kaybında geriye dönüş görülüyor. Ayağı oldukça toparlandı. 48 saat yoğun bakımda olacak. İlk 48 saati, hele ki 24 saati yakından takip etmek gerekiyor. Bu süreç çok önemli. Buradaki bulgular ne kadar kalacağını belirleyecek. Olası komplikasyonlara karşı yoğun bakımda tedavisi sürüyor. Bilinci açık, bedeni güçlü. Her şeyi çok iyi hatırlıyor. Enfeksiyona karşı koruma altında.

 

BAŞBAKAN GELDİĞİNDE DIŞARIDA GÖRECEK

 

Muayene eden hekimler dışında girilmesini istemiyoruz. Başbakan geldiğinde dışarıdan görecektir.

 

“RİSK YOKTUR DİYEMEYİZ”

 

Yoğun bakımdaki tüm hastaların durumunu kritik kabul edeceklerini belirten İbiş şöyle devam etti: “Deniz beyin bünyesi güçlü. Bilinci açık, bedeni güçlü. Her şeyi çok iyi hatırlıyor. Enfeksiyona karşı koruma altında. Üstesinden gelecektir. Risk yoktur diyemeyiz. En küçük risk de olsa göz önünde bulundurmak zorundayız.”

 

 

Kaynak: Sözcü