‘Deniz ahırı’ Türkiye’ye geldi… Bu gemiden görüntü almak yasak

‘Deniz ahırı’ Türkiye’ye geldi… Bu gemiden görüntü almak yasak
25 Şubat 2018 12:18

Brezilya’dan Türkiye’ye 25 bin hayvan taşıyan Nada gemisinden fotoğraf alınmasına Mersin Valiliği’nin izin vermediği ileri sürüldü. Hayvanların kötü koşullarda taşındığı iddialarıyla gündeme gelen gemi 3 hafta boyunca Mersin Limanı’nda karantina altına alınacak.

 

 

Burak Coşan / Hürriyet

 

 

Brezilya’dan ithal edilen ve ‘ucuz et’ olarak satılacağı belirtilen 25 bin büyükbaş hayvan taşıyan Nada gemisi Türkiye’ye ulaştı. Hayvanların yol boyunca sağlıksız, pis bir ortamda, işkence altında ve son derece sağlıksız koşullarda getirildiğini gösteren fotoğraf ve videolar ortaya çıkmıştı.

 

 

Hürriyet’ten Burak Coşan’ın haberine göre Nada gemisi 2 gün önce Mersin Limanı’na gelse de tartışmalar bitmedi. Sosyal medyada Gemiden görüntü alınmasına izin verilmediği, liman içinde geminin fotoğrafını ve videolarını çekenlerin tespit edilerek görüntülerin sildirildiği iddia edildi. Mersin Valiliği iddilar hakkında sorulan soruları yanıtsız bıraktı.

 

 

Tarım Bakanlığı Hürriyet’e yaptığı açıklamada, bakanlığın gemide gerekli kontrolleri yaptığını, herhangi bir olumsuzluk tespit edilmediğini söyledi. İncelemelerin süreceğine dikkat çeken Tarım Bakanlığı, “Veteriner giriş belgesi düzenlendi. Bu belge doğrultusunda hayvanların tahliye süreci başladı. Hayvanlar götürüldükleri çiftliklerde karantinaya alınacaklar. Karantina sürecinde bakanlık ekipleri hayvanlardan kan alıp analiz yaptıracak. Herhangi bir olumsuzluk tespit edilmezse ithalatlarına kesin izin verilecek. 25 bin hayvan az değil. Dolayısıyla getirilen hayvanlarla ilgili kesin ithalat uygunluğu verilmesi süreci üç haftayı bulabilir” ifadelerini kullandı.

 

 

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/deniz-ahiri-mersinde-40752821