Demokrasinin devamı için CHP ve seçmenine düşen tarihi görev

Demokrasinin devamı için CHP ve seçmenine düşen tarihi görev
15 Ocak 2017 10:25

AKP 2002’de siyasi konjektörü çok iyi değerlendirerek iktidara gelmişti.

 

 

 

 

 

H&H ÖZEL

 

15 yıllık iktidar sürecinde hep mağdur olduğunu iddia ederek seçmenle kurduğu bağı hep ileriye taşıdı ve Cumhuriyet tarihinin en uzun iktidarını gerçekleştiriyor.

 

 

Bu süreç içerisinde, gizli ajandasında bulunan tüm hedeflerini adım adım yaşama geçiriyor.

 

 

AKP’nin Türkiye’yi yönettiği 15 yıllık süreçte muhalefet görevini üstlenen CHP, AKP’nin tersine seçmenle bağını kopardı, klasik bir muhalefet edasıyla CHP’yi yönetenler ülkede iktidar yerine parti içi iktidar olmayı tercih etti.

 

AKP 15 Temmuz FETÖ terör örgütü kalkışmasının ardından oluşan konjektörü her zaman olduğu gibi lehine çevirmek ve kuruluşunda gizli ajandasında bulunan tüm hedeflerin finalini gerçekleştirmek için MHP lideri sayın Devlet Bahçeli’yi de yanına alarak düğmeye bastı ve kendi mutfağında hazırladığı Anayasa değişikliğini TBMM’ne sundu.

 

 

AKP’nin bu Anayasa değişikliğiyle Cumhuriyet tarihini tüm kazanımlarıyla birlikte son bulacağını artık sağır sultan biliyor.

 

 

CHP’nin TBMM’de çok önemli tarihi bir görev yaptığını Halkın Habercisi olarak izliyor ve takdir ediyoruz.

 

CHP’nin açık bir şekilde ve haklı olarak karşı çıktığı bu Anayasa değişikliğine MHP’den de önemli sayıda milletvekilinin destek verdiğini takdirle izliyoruz.

 

 

Bugün itibariyle hazırlanan Anayasa değişikliğinin 11 maddesinin 1. tur oylamalarının tamamlandığını CHP’nin tüm gücüyle hazırlanan bu anayasa taslağına MHP’de ki duyarlı milletvekillerini de genişleterek ikna edip yanına alarak, sonuna kadar mücadele edeceklerini biliyoruz.

 

 

AKP’nin kendi mutfağında hazırladığı bu Anayasa taslağının TBMM’de CHP’nin ve bir kısım MHP milletvekillerinin mücadelesiyle engellenememesi durumunda herşey bitti dememek gerekiyor.

 

 

AKP’nin TBMM’de geçiremeyeceğini düşündüğümüz bu Anayasa taslağı şayet TBMM’de kabul edilip referanduma sunulursa AKP’nin son virajda Türk milletini ikna etmesi gerekiyor.

 

 

Bu AKP için kolay mı olacak?,

 

Bize göre çok zor…

 

Çünkü MHP seçmeni liderleri bahçeli gibi düşünmüyor ve MHP seçmeninin %70’i AKP’nin hazırladığı ve fırsatları değerlendirerek meclise dayattığı bu Anayasa değişikliğine kesinlikle hayır diyor.

 

CHP’nin tarihi misyonu zaten bugün TBMM’de ki üyelerinin duruşuyla bu Anayasaya tümüyle karşı durduğunu gösteriyor.

 

 

CHP tüm potansiyelini silkelenerek harekete geçirirse, bozkurtlarda liderleri Bahçeli’ye rağmen, titreyip kendine gelirse AKP’nin işi zor görünüyor.

 

 

İşte o zaman işin rengi değişecek siyasetin bütün kartları yeniden karılacaktır.

 

 

Türkiye otobanda çıkıştan önce son kavşaktadır.

 

CHP’nin TBMM’de tüm üyeleri tarihi bir görev yaptıkları bu günlerde mücadelelerine yılmadan devam etmeli, MHP’nin ve AKP’nin duyarlı milletvekilleriyle temasa geçip saflarını genişletmelidir.

 

 

Türk milleti CHP’nin TBMM’de sürdürdüğü bu tarihi mücadeleye destek olmalı, AKP’li ve MHP’li duyarlı milletvekilleri uyarılmalıdır.

 

 

Yaşanacak daha çok şey var hep beraber göreceğiz….