Demirtaş’ın savunmasının bulunduğu bilgisayar çalındı

Demirtaş’ın savunmasının bulunduğu bilgisayar çalındı
4 Aralık 2017 14:36

DİYARBAKIR merkez Yenişehir ilçesinde eski Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar’ın avukatlık bürosuna giren hırsızlar, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 7 Aralık’ta görülecek duruşması için hazırlanan savunmanın bulunduğu bilgisayar ile 2 bilgisayarı çaldı. 2 bilgisayarı sokakta bırakan hırsızlar, Demirtaş’ın savunmalarının bulunduğu bilgisayarla ortadan kayboldu.

 

Felat BAZORSLAN/DİYARBAKIR, (DHA)-

 

HDP’nin tutuklu Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın da avukatlığını yapan Diyarbakır Barosu eski Başkanı Mehmet Emin Aktar’ın merkez Yenişehir ilçesi Lise Caddesi’nde 4 meslektaşı ile paylaştığı avukatlık bürosu dün gece soyuldu. Demir korkuluklarına tırmanarak balkona, oradan da büroya giren hırsızlar, 3 bilgisayarı çaldı. Hırsızlar, bilgisayarlardan 2’sini sokakta bırakıp, 7 Aralık’ta yapılacak duruşma için Demirtaş’ın savunmaları olan bilgisayarı alıp kayıplara karıştı.

Hırsızlık ile ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatırken, Aktar’ın bürosunun son 1 yıl içerisinde 4 kez soyulmaya çalışıldığı, 2 hırsızlık girişiminin başarısız olduğu , 2 hırsızlık olayında ise bilgisayarların çalındığı belirtildi.