Demirtaş: Tecavüz çetesi IŞİD evimize girmeye çalışıyor

Demirtaş: Tecavüz çetesi IŞİD evimize girmeye çalışıyor
9 Ekim 2014 12:21

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kobani eylemleriyle ilgili açıklama yapıyor.

 

 

– İki yıldır insanlar çözüm sürecinin zamana yayılarak, olayamayla geçiştirilmesini kabul edemiyorlar. Suriye’de yaşanan iç savaşı ve hükümetin Suriye’ye yaklaşımını eleştirdik. Türkiye’nin içinde yaşan Kürtlerin ve Alevilerin bu yaklaşımla ötekileştirildiğini söyledik.

 

 

– Hükümet oradaki insanları siyasi düşüncesine göre ayırdı. PYD’lli Kürt PYD’li olmayan Kürt, Esad’ı tutan Arap, tutmayan Arap gibi…

 

 

– Zamanın Başbakanı Erdoğan ‘Suriye bizim meselemizdir’ dedi. ‘Bizim iç meselemizdir’ dedi ve Davutoğlu’da bu söylemi tekrarlardı.

 

 

– Suriye bizim iç meselemizse Kobani’de yaşananlar da iç meseledir.

 

 

– 2 bin TIR’dan fazla silah bölgeye gönderildi ve bu silahların bir kısmı IŞİD ve El Nusra’nın eline geçti. Bu silahların Türkiye’den giden silahlar olduğu çok tartışıldı. bu iddia kırılma yarattı. Özgür Suriye Ordusu’na gönderilen silahlar hangi gerekçelerle gönderildiyse Kobani’ye de öyle gönderilsin.

 

 

– Irak(ta kurulup Suriye’de gelişen IŞİD barbarılğı uluslararası bir projeyle Musul’u işgal edildi. 100 yıldır çözülememiş Musul sorunu 4 saatte IŞİD eliyle halledildi. IŞİd orada kadınlara tecavüz etti, pazarlarda köle olarak satıldı. On binlerce Ezidi kadreşimiz zulum gördü. Hala ezidi kadınlarından haberimiz yok.

 

 

 

 

-Bu tecavüz çetesi 25 gündün Kobani’ye evimize girmeye çalışıyorlar. Kürtlerin kadınları bize helaldir diye fetva çıkarıyorlar.