Demirtaş: Mesajı aldık, seni halen başkan yaptırmayacağız

Demirtaş: Mesajı aldık, seni halen başkan yaptırmayacağız
18 Mayıs 2015 19:11

Partisinin Adana ve Mersin’deki il binalarına yönelik bombalı saldırılara ilişkin konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Öylesine zaman ve yerler seçilmiş ki adaylarımızın ve parti üst düzey yöneticilerimizin cenazelerini çıkartmak istediler. Hedefleri buydu. Türkü Kürde düşman etmekti. Çirkince, aşağılıkça bir operasyona giriştiler” dedi ve ekledi: “Bize saldırılarla mesaj göndermek isteyenler. Aldık mesajınızı. Seni halen başkan yaptırmayacağız.”

 

 

HDP’nin Adana ve Mersin’deki il binalarına yönelik bombalı saldırılar sonrası partisinin Mersin mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Öylesine zaman ve yerler seçilmiş ki adaylarımızın ve parti üst düzey yöneticilerimizin cenazelerini çıkartmak istediler” dedi.

 

 

HDP mitingi Mersin adaylarının tanıtılmasıyla başladı. HDP Mersin Milletvekili Adaylarından Çilem Öz, “Saldırıya verilecek en güzel cevap seçimler için daha fazla çalışmaktır” dedi. Çilem Öz’ün ardından adaylardan Dengir Mir Mehmet Fırat da konuştu.

 

 

Adayların ardından konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partilerine yönelik bugünkü bombalı saldırılar hakkında, “Öylesine zaman ve yerler seçilmiş ki adaylarımızın ve parti üst düzey yöneticilerimizin cenazelerini çıkartmak istediler. Öylesine zaman ve yerler seçilmiş ki adaylarımızın ve parti üst düzey yöneticilerimizin cenazelerini çıkartmak istediler. Hedefleri buydu. Türkü Kürde düşman etmekti. Çirkince, aşağılıkça bir operasyona giriştiler. Meydan meydan gezip anlatmaya çalışıyoruz” yorumunda bulundu.

 

 

SALDIRILARI BOŞA ÇIKARTMANIN YOLU SEVGİ

 

 

Demirtaş konuşmasında şunları söyledi:

Bu saldırıyı boşa çıkarmanın yolu herkese sevgiyle bakmaktır. Çünkü hiçbiri bizim düşmanımız değil. AKP ’ye, CHP ’ye, MHP ’ye oy veriyorlar diye bizim düşmanımız değiller.

 

 

BARIŞ HER ŞEYDEN KIYMETLİ

 

 

Milletvekilliğinden, benim canımdan kıymetilidir bu ülkenin barışı. Oy verir, vermez kendi bilir. Herkesin bir aklı var, buna saygı duyacağız. Korkuyla provokasyonla oy toplamaya çalışanlar bu ülkeyi felakete sürüklüyor.

 

 

PROVOKASYON PEŞİNDE KOŞANLARA BARIŞLA YANIT VERECEĞİZ

 

 

İçeride dışarıda savaş peşinde koşanlar, Suriye başta olmak üzere, kendi saltanatı için provokasyon yapanlara karşı biz barışla yanıt vereceğiz. 7 Haziran’da da 8 Haziran’da da durduğumuz çizgi bu olacaktır.

 

 

ÇOK DİKKATLİ OLUN

 

 

Bugün miting dağılırken çok dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum. Geçtiğiniz bütün seçim bürolarının önünden onlara sevgi göstererek geçin ki HDP’nin nasıl bir parti olduğunu görsünler.

 

 

MESAJI ALDIK

 

 

Bize saldırılarla mesaj göndermek isteyenler. Aldık mesajınızı. Seni halen başkan yaptırmayacağız.

Alın teriyle helal lokma yiyenler, bu ülkenin cefasını çekip üstüne bir de hakarete uğrayanlar, taşeron işçiler, işsiz kardeşlerim, ülkenin en kalabalık nüfusu, sizler eğer bu gidişat iyi değil diyorsanız, siz bütün bu yoksulluğu fakir bir ülkede yaşadığınız için çekmiyorsunuz. Dünyanın en zengin topraklarından birinde yaşıyoruz.

 

 

ASGARİ ÜCRET EN AZ 1800 TL OLMALI

 

 

Sandığın anahtarı hırsızlarda olduğu için yoksuluz, işsiziz. Bunun bir çözümü var elbette. Öncelikle ezilenden yana bir ekonomik sistem kurmalıyız. Az kazanandan az çok kazanandan çok vergi almalıyız. Çiftçinin üzerindeki vergi, mazot yükünü almalıyız. Kent merkezlerine yapılan AVM’ler küçük esnafın belini kırıyor.

Asgari ücret en az 1800 TL olmalı diyoruz. İstihdama dayalı sağlıklı bir büyümeyi sağlayarak bunu sağlayabiliriz. İşsiz hiçbir gencimiz kalmayacak.

 

 

HDP’NİN VAADİ YENİ BİR ANAYASA VE BARIŞ

 

 

HDP’nin bu ülkeye vaadi yeni bir anayasa ve barıştır. Bu vaat değil sizin hakkınızdır.

 

 

İSTEDİKLERİ GÜCÜ ELDE EDERLERSE ÜLKEYİ SURİYE BATAKLIĞINA SÜRÜKLEYECEKLER

 

 

Eğer seçimde istedikleri gücü elde ederlerse ülkeyi Suriye bataklığına sürecekler. Bugün ülke Suriye’ye dönmüyorsa HDP’nin barış söylemleri sayesindedir. Bunların kışkırtıcı, savaş dilleriyle 3 günde Suriye’ye dönerdik.

Bunlar Suriye’ye girmeye o kadar meraklı ki. Bakın IŞİD şu anda Irak ve Suriye’de ilerliyor. Mersin, Adana, Hatay, Antep’te yaşayan kardeşlerim bunun daha çok farkında. IŞİD ilerledikçe gözlerini buraya çevirecek.

 

 

IŞİD’E TEK LAF SÖYLEYEMİYOR

 

 

Erdoğan, HDP’yi eleştiriyor. IŞİD’e tek bir laf söyleyemiyor. IŞİD’in işbirlikçileri bize demokrasi, insanlık dersi veremezler. Halkın parasıyla silahları Suriye’de tecavüz ordusuna gönderenler bize ders veremezler.

7 Haziran günü ülkede düğün var, bayram var! O sandık açılacak sizin iktidarınız bitecek.”