Demirtaş: Bir daha balkon yüzü göremeyeceksin

Demirtaş: Bir daha balkon yüzü göremeyeceksin
13 Mayıs 2015 19:14

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Güneşli’de bulunan Gergerliler Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği’ni ziyaretinde konuştu.

 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Güneşli’de bulunan Gergerliler Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği’ni ziyaretinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirerek, “Biz halkımıza söz verdik. Sen bir daha balkon yüzü görmeyeceksin. Seçim akşamı sarayın değil balkonuna, penceresine bile çıkamayacaksın” dedi.

 

Derneğe gelişinde “Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganlarıyla karşılanan Demirtaş, burada toplanan kalabalığa bir konuşma yaptı.

 

Adını vermeden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her seçim zaferinden sonra balkona çıktığını hatırlatan Demirtaş, “Biz halkımıza söz verdik. Sen bir daha balkon yüzü görmeyeceksin. Seçim akşamı sarayın değil balkonuna, penceresine bile çıkamayacaksın” dedi.

 

“FRENLEMİŞ OLACAĞIZ”

 

HDP’nin 7 Haziran seçimlerinde barajı aşması halinde Türkiye’nin rahat bir nefes alacağını söyleyen Demirtaş, “Birincisi, bu kadar yüksek desteği olan bir partinin, barış ve kardeşlik için çabalayan bir partinin parlamentoya girmesi rahatlatacak. İkincisi, kendini diktatörlüğe hazırlayan bir anlayışı frenlediğimiz için Türkiye rahat bir nefes alacak” diye konuştu.

 

“BAŞKA PARTİLERE ÜZÜLECEĞİZ”

 

Seçimden sonra mutlaka yeni bir Anayasa yapılması gerektiğini vurgulayan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “HDP barajı aştı diye sevinmeyeceğiz. Diğer partiler baraj altında kaldığı için, bundan üzüntü duyacağız. Bizler aynı düşüncede olmasak da, çok sayıda parti çalışmalar yapıyor. Bizler beğeniriz beğenmeyiz, partileri için çalışma yürütüyorlar. Onların da arkasında devletin mali gücü yok. Maddi manevi halkın gücüyle çalışma yürütüyoruz. Biz buna üzülürüz. Çünkü o insanların 100 bin oy alsa da, 1 milyon oy alsa da bir temsilciyle de olsa Meclis’te olması lazım” dedi.

 

“BEDAVA MİLLETVEKİLLİĞİ KAPMAYA ÇALIŞIYORLAR”

 

AK Parti’lilerin 70-80 bedava milletvekilliğine konmak için çirkin iftira kampanyasını yürüttüğünü belirten Demirtaş, “Evet, bizim baraj sorunumuz var. Barajı aşamayacak partiler için üzülüyoruz. Onlar ne diyor, ‘HDP’yi baraj altında bırakın’. İşi gücü bırakmışlar, bizi parlamento dışında tutmaya çalışıyorlar. Bunu yeni Türkiye, ileri demokrasi olarak anlatıyorlar” dedi.

 

“HEPSİNİ YENMİŞ OLACAĞIZ”

 

Partilerinin, oy verenleri ve aileleriyle birlikte 10 milyonluk bir nüfusu temsil ettiğini savunan Demirtaş, “Bir Cumhurbaşkanı düşünün, bizi parlamento dışı tutmak için halkın parasıyla miting yapıyor. Cumhurbaşkanı örtülü bütçesi, resmi bütçesi, emrindeki bürokrasiyle, yalanlarla, iftiralarla bize karşı kampanya yürütüyor. Ellerindeki 600 TV kanalıyla HDP’yi baraj altında bırakmak için çalışıyor. 7 Haziran akşamı hepsini yenmiş olacağız.”

 

“BALKON KONUŞMASI YAPTIRMAYACAĞIZ”

 

Erdoğan’ın her seçim akşamı balkona çıkıp zafer konuşması yaptığını hatırlatan Demirtaş, “Biz halkımıza söz verdik. Sen bir daha balkon yüzü görmeyeceksin. Seçim akşamı değil sarayın balkonuna, penceresine bile çıkamayacaksın” dedi.

 

“BAZILARI SİZİN HEMŞEHRİNİZ”

 

İktidarın, yazarları ve tetikçileriyle birlikte kendilerine saldırdığını söyleyen Demirtaş, “Bir insan yalan söylüyorsa çok tehlikelidir. O insan ülkeyi yönetiyorsa daha tehlikelidir. Bir defa yalan söyleyen her konuda söyleyebilir. Bazı gazeteciler HDP’ye ne kadar küfür ediyorsa, o kadar prim alıyorlar. HDP’ye ne kadar saldırdın, ona göre yükseliyorlar. Dikkat edin bize en fazla küfürle saldıranlar, AKP’nin önünde eğilenler, bazıları sizin hemşehrilerinizdir maalesef. Eğilme oranına göre AKP onları yükseltiyor” diye konuştu.

 

“TELEVİZYONU KAPATIN”

 

Partililerden sandıklara mutlaka sahip çıkmalarını isteyen Demirtaş, “TV’ye çıktıklarında, sizden ricam, elektrik parasını ziyan etmeyin. Sizden ricam, kapatın TV’yi. Sizin zamanınıza da yazık. Bir HDP’li TV’ye çıktığında, o elektrik harcamaya değer işte” dedi.

 

“YALANIN, İFTİRANIN NE OLDUĞUNU HALK GÖRÜYOR”

 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Fatih’teki Azadi Hareketi’nin irtibat bürosunu ziyaretinde yaptığı konuşmada, din tartışması ile Diyanet tartışmasının çok çirkin bir şekilde, halkı da incitecek bir şekilde yalana ve iftiraya dayalı sürdürüldüğünü vurgulayarak, “Biz bu konuyu halkımızın yeterince anladığını düşünüyoruz. Yalanın, iftiranın ne olduğunu halk görüyor. Samimiyet kimdedir, din üzerinden tüccarlık mantığıyla yaklaşanlar kimlerdir, halk bunu görüyor. Zaten sandıkta herkes vicdanına göre bir değerlendirme yapıp karar verecektir” dedi.

 

Demirtaş, derneğin Zeyrek Mahallesi’ndeki irtibat bürosuna gelişinde, makam aracından inince, kendisini bekleyen kalabalığın alkışlarıyla karşılandı. Vatandaşlarla el sıkışıp sohbet eden Demirtaş, daha sonra Azadi Hareketi’nin irtibat bürosuna geçerek, dernek yöneticileriyle bir araya geldi.

 

Görüşmenin ardından basın açıklaması yapan Azadi Hareketi üyesi ve HDP Van Milletvekili adayı Yavuz Delal, “Azadi Hareketi, Kürdistan seçim ittifakı kapsamında, seçim ittifakının bir bileşeni olarak, 7 Haziran seçimleri için HDP ile ittifak kararı almıştır. Bunların gerekçesi ise, çözüm sürecini desteklemek, savaş konseptini devre dışı bırakmak, sivil siyasete alan açmaktır” dedi.

 

“İNANÇLARA VERİLEN ZARAR ÇOK BÜYÜK”

 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da, hedeflerinin seçimlerde barajı aşmak olduğunu vurguladı. Hükümete yönelik eleştirilerde bulunan Demirtaş, AK Parti hükümetinin devleti dinin bir egemen unsuru haline getirmeye çalıştığını öne sürerek, “Ortadoğu’da IŞİD ve benzeri örgütlerin tarzı ve tutumuyla, bir yandan İslam’a verilen zarar, öbür yandan AKP tarzı siyasetle devleti dinin bir egemen unsuru haline getiren anlayışıyla, dine uymadan, Allah’ın emirlerine uymaktan çok, dini kendine uydurma çabasından kaynaklı hem İslamiyet’e hem de bu vesileyle diğer inançlara verilen zarar çok büyüktür” diye konuştu.

 

“YALANIN, İFTİRANIN NE OLDUĞUNU HALK GÖRÜYOR”

 

Demirtaş, sözlerine şöyle devam etti:

 

“Din tartışması, Diyanet tartışması, çok çirkin bir şekilde, halkımızı da incitecek bir şekilde yalana, iftiraya dayalı sürdürülüyor. Biz bu konuyu halkımızın yeterince anladığını düşünüyoruz. Yalanın, iftiranın ne olduğunu halk görüyor. Samimiyet kimdedir, din üzerinden tüccarlık mantığıyla yaklaşanlar kimlerdir, halk bunu görüyor. Zaten sandıkta herkes vicdanına göre bir değerlendirme yapıp karar verecektir.”

 

Açıklamaların ardından, Demirtaş ile Azadi Hareketi yöneticileri yaklaşık yarım saat basına kapalı görüşme yaptı. Demirtaş, görüşmenin ardından irtibat bürosundan ayrıldı.