Defansa geçtiler

Defansa geçtiler
30 Nisan 2015 17:30

Mutlulukla müşahade ediyorum ki, abisinin Hükümeti tam defansa geçti.

 

 

Safile USUL H&H YORUM

 

 

Kiziroğlu Ahmet Bey bugün asıl işçilik alanlarından taşeron işçiliği kaldıracaklarını açıkladı.

 

 

Gerçi önce ilk taşeron işçiliği 1936’da CHP’nin getirmiş olduğu gibi IQ’su fena halde düşük bir ön savunma yaptı ama ardından da, asıl işçi kadrolarının taşeron olmayacağını söyledi.

 

 

Yani, CHP’nin taşeron işçi söylemi fena tuttu ve Hükümet defansa geçti.

 

 

Defans, bilindiği gibi, siyasette en kötü pozisyondur.

 

 

Eskiden ben sık sık CHP’yi defansta olmakla eleştirirdim ama bugün bu olay bitti, defansa abisinin Hükümeti geçti, bizim takım atakta.

 

 

2. defans noktası 1 Mayıs oldu bugün…

 

 

Kiziroğlu abim, Karayolu işçilerine dokunaklı bir 1 Mayıs konuşması yaptı ve onlara, “isterseniz bir grup halinde elinize bir karanfil alıp, benim MİT’im ve polisim eşliğinde, hatta Anıt’a kadar yaklaşıp, karanfil bırakabilirsiniz” dedi. (mealen)

 

 

Gerçi yine Güneydoğu ve Doğu’dan 5 bin polisi Taksim savaşı için İstanbul’a taşıma işlemi de devam ediyor Kiziroğlu abimin ama olsun o yine 1 Mayıs defansındaydı bugün, bu önemli.

 

 

Bu arada…

 

 

Bu Hükümet gittikten sonra Taksim’in 1 Mayıs’a kalpten ve tümen fiziken açılacağını daha gür sesle söylesin herkes lütfen.

 

 

“Öyle bir açılacak ki, Taksim, Gezi Parkı’ndan gelen çiçek kokuları meydana yayılacak ve isteyen herkes özgürce, evinin bahçesine girdiği gibi, girecek Taksim’e” densin lütfen.

 

 

“Biz ülkemizin aziz halkına öyle de bir güveniyoruz ki, o alanı bizzat bu ülkenin halkının koruyacağını ve o alanın bir terör alanı olamayacağını taahhüd ediyoruz.”

 

 

“Gerekli her önlemi de elbette Hükümet olarak alacağız ama şimdiden çok seviniyoruz ki, Taksim meydanı halkına, halkı ona sarılacak sevgiyle ve özgürce…”

 

 

Ve işçilerimiz ve emekçilerimiz ve öğrencilerimiz ve tüm halkımız evinin bahçesine girecek özlemle, mazinin, anıların ağırlığı ve onuruyla ve sevgiyle.

 

 

TAKSİM

 

 

1-Türkiye’de ilk hakiki ve çok lezzetli fındıklı çukulata Taksim’de satıldı, fiyatı o zaman 3.5 liraydı

 

 

2-Türkiye’ye ilk trafik lambası Taksim’de girdi, o zaman öğrenciler çok asiydi bu trafik ışıklarına, “bu da ne ya” şeklinde tatlı bir asilik yapıyorlardı Taksim’e yeni gelen trafik lambalarına

 

 

3-Taksim herkesin uğrak noktasıydı, ortak şehrin mührüydü sanki

 

 

4-Türkiye’de tekstil ilk olarak uluslarası standartlarına Taksim civarında ulaştı, en güzel ayakkabılar da o civarda bulunurdu

 

 

5-Taksim sinemanın da merkeziydi

 

 

6-Gezi Parkı modern kuşağın park bekçileriyle ilk papaz olduğu noktaydı

 

 

Ah, Taksim, bugün çıplak bir beton haline getirildin…

 

 

Ve, lütfen herkes söylesin yine…

 

 

“İktidara geldiğimizde derhal Taksim Meydanı’nı o eski kişiliğine kavuşturacağız, o betona derhal Taksim’in Taksim olma anıtını dikeceğiz”

 

 

Lütfen herkes söylesin bunu.

 

 

Ve, kutlu olsun, her günü elleriyle ören işçilerimizin ve emekçi halkımızın 1 Mayıs’ı.

 

 

 

Safile USUL Twitter

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Eski camlar bardak oldu
Özel-İmamoğlu-Yavaş ekseni
Rüzgar yeniden kırmızı ve toprak esiyor