Dedesinden 130 yıl sonra başkanlığa talip!

Dedesinden 130 yıl sonra başkanlığa talip!
27 Kasım 2018 09:46

Ereğli’nin tek kadın başkan aday adayı Müftüoğlu… Dedesinden 130 yıl sonra başkanlığa talip. Selanikli Müftüzade Halil Kaptan’ın torunu Buket Müftüoğlu CHP’den aday adayı oldu ve şöyle konuştu: “Ereğli’yi ailem kabul ettim ve hizmet edeceğim.

 

 

Hande Zeyrek / Sözcü

 

Zonguldak’ın doğal liman ilçesi Ereğli’de doğup büyüyen Buket Müftüoğlu’nun büyük dedesi 130 yü önce şehrin ilk belediye başkanlığım yapan Selanikli Müftüzade Halil Kaptan… Babası Tuncer Müftüoğlu ise üçenin önemli işadamlarından… Doğup büyüdüğü üçeye borçlu olduğunu söyleyerek belediye başkanlığı için CHP’ye adaylık başvurusu yapan Buket Müftüoğlu siyasete babası öldükten soma CHP’ye üye olarak girmiş. 2008’de Parti Meclis Üyeliği de yapan Müftüoğlu halen 26 yıl önce kurduğu şirkette kentsel tasarım projeleri üretiyor. Baba ve annesini genç yaşta kaybettiğini anlatan Müftüoğlu “Ereğli halkım aüem kabul ettim’ diyerek baba ocağına hizmet etmek istediğini söyledi.

 

LİMAN KIRIM A AÇILACAK

 
“Adayım çünkü siyasete kendi cebini doldurmak için gelenlerin değü, kadınların, yaratıcı olanların, halka bir şeyler verebüecek çügın yüreklerin siyasette olmasını istiyorum. Siyasete daha çok kadın eli değmeli” diyen Müftüoğlu üçedeki en büyük sorunun işsizlik olduğunu söyledi. CHP’nin 2014 seçimlerinde üçeyi 426 oyla kaybettiğini söyleyen Müftüoğlu şöyle devam etti: “2009’da CHP olarak 12 bin oy öndeyken 2014’te nasü bu hale geldi? Düşünmek gerek. İlçede kavgacı bir siyaset yürütülüyor. Yıllarca Ereğli’de yaşanan kavgaKüçük yaştan beri sporla ilgilenen ve madalyalar kazanan Buket Müftüoğlu halen Karadeniz Ereğli’de kürek sporu yapıyor. Fırsat buldukça balıkçılarla sabahın erken saatinde balığa da çıkıyor.

 
lardan kent kaybetti. Oysa Ereğli halkı bunu hak etmiyor. Karadeniz Ereğli Türkiye’deki belediyeler arasında ilk 100’e girer. Çünkü Türkiye’nin en büyük demir çelik sanayisi Ereğli’de. Karadeniz Bölge Komutanlığı Ereğli’de, liman kentiyiz… Ereğli Limanı Kırım’a açılabilir diyorum.”
ODAĞIMIZ ÖNCE İNSAN

 
Ereğli halkının menfaatlerinin her şeyin üzerinde olacağım söyleyen Müftüoğlu şu vaatlerde bulundu: “Her ne yaparsak yapalım odağımızda önce insan olacak. Atılan tüm adımlarda kurulacak olan ‘Halk Meclisi’nde kentin her kesimden insan eşit söz hakkına sahip olacak.”

 
CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ

 
BUKET Müftüoğlu, “İlçede yaşayan insanların yaşam kalitelerini artırmak, limanlan üe dünyaya entegre olabüecek deniz ticaretinin önünü açmak istiyoruz” diye konuştu ve şöyle devam etti: “Kapanan tersaneleri yeniden ekonomiye katkı sağlar hale getirmek, organize sanayiini büyütmek ve çevre köylerindeki sit alanlarda doğa turizmini geliştirmek, sahil kıyışım kısa sezonda büe olsa turizme açmak, kooperatifler belediye iş birliği üe gıda ürünlerinde markalar yaratmak, bu şehirde hayal değü. Bunlan yapacağız. Tarihi ve doğal zenginliklerinin yanı sıra kadirşinas insanları üe birlikte bu şehrin kapüarım ticarette dünyaya açacağız.”

 

 

f3c3d7b0ba67f027