Davutoğlu’ndan flaş Gül açıklaması

Davutoğlu’ndan flaş Gül açıklaması
6 Mart 2015 20:58

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Abdullah Gül’ün seçimlerde aday olma ihtimali için “AK Parti’nin kapıları her zaman açıktır” dedi.

 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Ak Parti’den milletvekilliği adayı olup olmayacağı konusunda, New York’ta soruları yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın tekrar AK Parti’de bir önemli görev üstlenmesi ya da AK Parti içinde siyaset yapması hepimiz için sadece gurur verici bir gelişme olur. Dolayısıyla tabii takdir kendilerinin ama böyle bir girişim için davete bile ihtiyaç yoktur” dedi.

 

Davutoğlu, “Kendisinden sinyal olmasına gerek yok. Ne zaman arzu ederse AK Parti’nin kapıları açıktır” ifadesini kullandı.

 

‘CHP VE MHP İÇİN KAPATMA’ İDDİALARI

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu CHP ve MHP’nin kapatılacağı iddiaları içinse şunları söyledi: “Demek seçimlerle ilgili ümitleri o kadar zayıf ki; bu tür söylentiler üzerinden olağanüstü bir hava varmış gibi görüntü vermeye çalışıyorlar. İşte kendilerine açık bir garanti veriyorum, hiçbir şekilde AK Parti, ne CHP ne MHP ne herhangi bir partinin kapatılmasına geçit de vermez izin de vermez”