Davutoğlu’ndan CHP’ye MİT cevabı

Davutoğlu’ndan CHP’ye MİT cevabı
21 Kasım 2014 20:39

Irak ziyaretinin ardından yurda dönen Başbakan Ahmet Davutoğlu, açıklamalarda bulundu.

 

Davutoğlu’nun konuşmasının satırbaşları şöyle:

 

“Sayın Abadi dışında Iraklı liderlerin hemen hemen tümüyle görüştüm. Türkmen milletvekilleri, Sünni, Şii değişik zamanlarda bir araya geldik. Ayrılmadan önce yine sayın Abadi ile bir araya gelerek edindiğim intibaları paylaştım. Bugün Irak’ta tüm siyasi liderlerin taşın altına elini soktuğu bir yapı var. Bu önemli bir şans. Türkiye olarak her zaman Irak’ın ve bölgenin istikrarının korunmasına destek vermeye devam edeceğiz.”

 

Türkiye örnek teşkil edecek bir performans sergiliyor

 

“Başbakan olduktan sonra sayın Barzani ile bir araya gelme imkanımız olmamıştı. İnsani durumu, mültecileri ele aldık. İnsani yardım konusunda çok ciddi ihtiyaçları var. Bu konuda ne yapabiliriz onu değerlendirdik. Bölgesel yönetim ime merkezi yönetim arasındaki ilişkilerin sağlam bir zemine oturması yönünde temennilerimizi ilettim. Bu derece aktif olduğumuz bu bölgede Türkiye’nin her gelişmeyi takip etmesi çok önemlidir. Kuzey Irak’ın istikrarı için 90’lı yıllardan itibaren bölgede bulunan güvenlik unsurlarımızla bir araya geldim ve kendilerinden brifing aldık. Duhok civarında iki kamp kurulması kararımız vardı, bu kamplar kuruldu. Orada gördüğüm standarttan çok memnuniyet duydum. Türkiye artık böyle insani durumlarda dünyaya örnek teşkil edecek bir performans sergiliyor. Gittiğim bütün bölgelerde Türkiye’ye büyük bir muhabbet var. Bundan sonra da bu çalışmaları birlikte göstereceğiz. Daha sonra Silopi’deki Özel Kuvvetler karargahımızı ziyaret ettim ve ardından İstanbul’a döndük.”

 

‘AKP’NİN DERİN DEVLETİ VE MİT’TEN CHP’YE OPERASYON’ HABERLERİ

 

Kılıçdaroğlu elinde delil varsa çıksın ortaya söylesin. Yoksa Türkiye Cumhuriyeti’nin kurumlarını yıpratmasın. Böyle bir şey kesinlikle sözkonusu değil.