Davutoğlu’na giden AKP’li eski vekiller Babacan’a ve Cumhurbaşkanı’na da gidecek

Davutoğlu’na giden AKP’li eski vekiller Babacan’a ve Cumhurbaşkanı’na da gidecek
11 Aralık 2019 08:25

Ahmet Davutoğlu’nu ziyaret eden AK Parti’li bir grup önümüzdeki günlerde Ali Babacan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etmeyi planlıyor. Ziyarette bulunan AK Parti eski İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, “Bizler ayrı ayrı çatılar altında dostların olmasını istemeyiz” dedi.

 

 

Tarafsız Haber Ajansı’ndan Mehtap Gökdemir’in haberine göre AK Partili eski milletvekillerinin de içinde bulunduğu bir grup geçen hafta Davutoğlu’nu İstanbul’daki ofisinde ziyaret etti. Görüşme yaklaşık 5 saat sürdü.

 
“DOSTLARIMIZI ZİYARET EDİYORUZ”

 

 

Tarafsız Haber Ajansına konuşan Erdem, ziyarete ilişkin şöyle dedi:

“Biz dostlarımızı ziyaret ediyoruz, bu çerçevede bir ziyaretti.

30-40 yıllık bir yol arkadaşlığı var, birçok yaşanmışlıklarımız var, belli bir yaştan sonra da kopamıyor.

Genel bir muhabbet ettik, ülkeyi konuştuk, ülkenin sorunlarını konuştuk, ne yapılabilir, onları konuştuk.

 
“BİZLER AYRI AYRI ÇATILAR ALTINDA DOSTLARIN OLMASINI İSTEMEYİZ”

 

 

Tabii ki bizler ayrı ayrı çatılar altında dostların olmasını istemeyiz. Çünkü birlikten güç doğar. Ama parçalanırsanız bundan herkes ama herkes zarar görür. Buna da kimsenin hakkı yok, kime ne görev düşüyorsa ben yapacağına da inanıyorum. Bazen kırgınlıklar, küskünlükler işin doğasında var, fıtri bir şey.

 
“KENDİ İNİSİYATİFİMİZLE GİTTİK, ZİYARET ETTİK”

 

 

Biz tamamen kendi inisiyatifimizle gittik, ziyaret ettik, birçok ziyaretler yapıyoruz, bazen gruplar halinde yapıyoruz, bazen tek tek yapıyoruz, bundan doğal bir şey yok.”

 
BABACAN İLE GÖRÜŞECEKLER

 

 

Parti kurmak için çalışmalarını sürdüren Ali Babacan ile görüşüp görüşmediklerine ilişkin de Erdem, “Yok daha görüşmedik, inşallah onunla da görüşeceğiz en yakın zamanda” diyerek şöyle devam etti:

“Biz birlikte hareket etmenin yararlı olacağını her aşamada düşünüyoruz varsa birtakım problemler onların giderilmesi gerektiğini şahsen ben düşünenlerdenim.

 
“BU BİRLİKTELİĞİN BİZ DEVAM ETMESİNDEN YANAYIZ AMA KİMSEYİ DE ZORLAYACAK POZİSYONUMUZ YOK”

 

 

Kendileriyle biz beraber siyaset yaptık. Aynı dönemde Meclis’te bulunduk. Aynı MKYK’da görev yaptık. Bu güzellikler de birlikte olduğu için aynı çatı altında yaptık bunları. Güzel bir dönemde birlikte olduk, bu birlikteliğin biz devam etmesinden yanayız ama kimseyi de zorlayacak pozisyonumuz yok. Biz sadece istişare ediyoruz, dinliyoruz, onların önerilerini alıyoruz, biz düşüncelerimizi söylüyoruz, bu çerçevede inşallah ileri bir aşamada Cumhurbaşkanımızla da konuşmak, görüşmek isteriz.”

Babacan ile görüşme takvimine ilişkin Erdem, tarihin belli olmadığını belirterek, “en yakın zamanda” dedi.

Davutoğlu partisini birkaç gün sonra kuracak. Erdem, “Onun kendi takdiridir” dedi.

Erdem, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Asıl olan ülke. Biz ömrümüzü verdik. Hayatımızı ortaya koyduk.

Muhteşem işler yapıldı AK Parti iktidarında burada da herkesin emeği var. Bizim düşüncemiz de herkes bu katkısına sahip çıksın istiyoruz.

Bizim amacımız bu birlikteliğe katkı vermek, parçalanmalara destek vermemek.”

 
CUMHURBAŞKANI’YLA DA GÖRÜŞMEK İSTİYORLAR

 

 

Cumhurbaşkanı’yla da görüşmek istediklerini ifade eden Erdem, “Kanaatlerimizi onunla da paylaşacağız, onun da düşüncelerini alacağız” dedi.