Davutoğlu ve Babacan AK Parti’nin yakın markajında: Bir parti kurarlarsa oy verir misiniz?

Davutoğlu ve Babacan AK Parti’nin yakın markajında: Bir parti kurarlarsa oy verir misiniz?
1 Kasım 2019 12:00

AK Parti kendi yaptırdığı anketlerde parti kuracağı ifade edilen eski başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski başbakan yardımcısı Ali Babacan’ı da soruyor.

 

 

Tarafsız Haber Ajansı’ndan Mehtap Gökdemir’in haberine göre AK Parti birçok konuda anket yaptırıyor ve her konuda soru yöneltiyor.

 
Edinilen bilgiye göre AK Parti, İstanbul seçiminden sonra bir süre anket yaptırmadı ve tekrar anket yaptırmaya başladı. Eskisi gibi araştırmaya devam edildiği belirtildi.

AK Partili yetkili, “Parti oy oranları bir yere kadar, muhtemel cumhurbaşkanı adaylarının alabileceği oy oranları başka bir şey. Burada biz hepsini birden ölçüyoruz. Sadece oy oranları üzerinden değil, anlık ne oldu, ciddi bir mevzu, onu da ölçeceğiz. Bir araştırmada 30 tane soru oluyor” değerlendirmesini yaptı.

 

 

ANKETLERDE DAVUTOĞLU VE BABACAN SORUSU

 

 

Edinilen bilgiye göre AK Parti anketlerde Davutoğlu ve Babacan’ı da sordu.

 

Bazı anket şirketlerinde Babacan ve Davutoğlu’nun oy oranının yüzde 10 olarak ifade edilmesine ilişkin AK Partili yetkili, “Ankette soru çok önemlidir. Ankette şöyle sorarsanız; A kişisi siyasi parti kurduğunda ne kadar oy verirsiniz diye sorarsanız başka ya da bu Pazar bir seçim olduğunda kime oy verirsiniz şıkları koyup AK Parti, CHP, MHP, HDP, İYİ Parti, Ali Babacan’ın partisi, Ahmet Davutoğlu’nun partisi sorarsanız asıl neticeyi o zaman görürsünüz. Ama bu yüzde 10’lar, 11’ler diyenler yani orada asıl o sorunun cevabı oy vermem diyen kitle. Bunların hepsi var bizde” yorumunu yaptı.

 

Edinilen bilgiye göre şu ana kadar yapılan anketlerde Davutoğlu ve Babacan ile ilgili iki-üç kere soru yöneltildi. AK Partili yetkili, “Bundan sonra bir iki ay sormayız, sonra tekrar sorarız” ifadesini kullandı.

Edinilen bilgiye göre anketlerde, “Bir parti kurarlarsa oy verir misiniz?”, “Bu Pazar seçim olduğunda kime oy verirsiniz” şeklinde sorular yöneltildi.

Anketlerde erken seçim ile ilgili soru yöneltilmediği ifade edilirken, “öyle bir gündem olmadığı için” sorularda erken seçimin yer almadığı belirtildi.