Davutoğlu: Sovyetler Birliği dönemi bitmiştir

Davutoğlu: Sovyetler Birliği dönemi bitmiştir
15 Şubat 2016 15:30

Ukrayna’ya ziyarette bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu mevkidaşı Arseniy Yatsenyuk ortak basın toplantısında soruları yanıtladı! Davutoğlu, Rusya’nın tavırları karşısında Rusya’yı “Sovyetler Birliği dönemi bitti. Hem de 25 yıl önce bitti” diye uyardı.

 

 

 

Davutoğlu’nun açıklamalarından satırbaşları:

 

Davutoğlu, “Ukrayna bizim içim sadece bir komşu değil, stratejik ortak ve kardeş ülkedir. Ukrayna tüm Avrasya’nın istikrarı için en önemli omurga ülkelerdendir ve toprak bütünlüğü önemlidir. Bugün bir çok konuda ortak perspektife sahip olduğumuzu görmekten memnuniyet duydum. Türkiye Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü tanımakta, Kırım’ın ilhakını kesinlikle reddetmektedir.

 

Kırım Ukrayna’nın parçasıdır ve Kırım Tatarlarının asli yurdudur. Rusya’nın Kırım, Ukrayna ve Suriye’de ortaya koyduğu saldırgan tutuma karşı da ortak tavrı benimsiyoruz.

 

Maalesef Suriye’de rejim güçleri, Rusya ve terör örgütleri tarafından sivil hakla saldırılar sürüyor. Suriye rejimini destekleyenler Suriye’de bir çok insanlık suçuna sebebiyet verip, görüşmeden önce kazanım elde etmek için uluslararası hukuku açıkça ihlal ediyorlar” dedi.

 

Soru cevap bölümünde konuşan Davutoğlu, “Türkiye güvenlik güçlerinden hiçbir unsur şu anda Suriye’de değildir. Kendi halkını bombalatan, işgalcilere sırtını dayayan hiç bir rejim ayakta kalamaz. Türkiye’nin hiç bir ülkenin toprağında gözü olmamıştır. olmayacaktır.” dedi.

 

 

Kaynak: Cumhuriyet