Davutoğlu şaşırtmadı, paket fos çıktı

Davutoğlu şaşırtmadı, paket fos çıktı
23 Kasım 2014 17:00

Protestolarla karşılandığı Tunceli’de hükümetin ‘suya sabuna dokunmayan’ Alevi açılımına dair açıklamalar yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, ayrımcılığa geçit vermeyeceklerini tekrarlarken, Alevi yurttaşlara ‘isim değişikliği ve müzeden öte bir söz vermedi.

 

 

Tunceli Üniversitesi’nde konuşan Davutoğlu, Rektör Durmuş Boztuğ’un Zazaca selamına Zazaca yanıt verdi. “Dersimli kardeşlerime birkaç müjde vermek isterim” diyen Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı; “Dersim’de eski kışla müzeye dönüştürülecek ve adı Dersim Müzesi olacak. Bunu için 10 milyon liralık ödeneğin talimatını verdik. Ziyaret ettiğimiz bütün yerlerin yolları yapılacak. Dersimli kardeşlerimiz oralara en iyi şartlarda gidecek ve hepsi restore edilecek. 12 milyon liralık bir kaynak ayırdık. Rektörümüz üniversitenin adının Munzur Üniversitesi olması istedi biz de kabul ettik.”

 

 

EŞİT VATANDAŞLIK TAMAM HELE PSİKOLOJİK EŞİĞİ AŞALIM

 
Yurttaşlara empati kurmayı öneren Başbakan, “Psikolojik eşiği aştıktan sonra hepimizin üzerinde durması gereken eşit vatandaşlık bilincini geliştirmektir” dedi.

 

 

‘Alevilere hiçbir şekilde ayrımcılık yapılmasına izin vermeyecekleri’ni belirten Ahmet Davutoğlu, bunu da şu sözlerle dile getirdi; “Eğer ben şu anda Başbakan olmayıp da hep planladığım gibi akademisyen olsaydım Alevi İslam’ın temsilcileriyle, Kürt halkının temsilcileriyle buluşup ‘acaba bu ülkenin geleceği nasıl olacak’ diye konuşmayı isterdim.”

 

 

Davutoğlu’nun gelişi nedeniyle adeta OHAL ilan edilen Dersim’de, ziyareti protesto etmek isteyenlere polis gaz bombalarıyla saldırmıştı. Davutoğlu, protestolar nedeniyle belediyeye yapacağı ziyareti iptal etmişti.