Davutoğlu: Darbe Öncesi MİT Müsteşarı Mursi ile görüştü

Davutoğlu: Darbe Öncesi MİT Müsteşarı Mursi ile görüştü
22 Ağustos 2013 08:58

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, MİT müsteşarının, Başbakan Erdoğan tarafından tarafından darbe öncesinde Mursi ile görüşmek için Mısır’a gönderildiğini söyledi.

 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, katıldığı televizyon programında Suriye’de kimyasal silah kullanıldığı iddialarıyla ilgili olarak, “Şu an kimse kimyasal saldırı yok demiyor zaten. Suriye rejimi dahi bunu kınıyor ve biz yapmadık diyor. Madem kendileri yapmadığını iddia ediyor izin versinler araştıralım. Eğer başka bir grup yaptıysa Türkiye olarak o grubun en şiddetli şekilde cezalandırılması için ne gerekiyorsa öncülük edeceğiz” dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kanal 24 kanalındaki programa katılarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Suriye’deki kimyasal silah saldırısı olduğuna dair iddiaları değerlendiren Davutoğlu, kimyasal saldırıyı kimsenin inkar etmediğini belirterek, “Şu an kimse kimyasal saldırı yok demiyor zaten. Suriye rejimi dahi bunu kınıyor ve biz yapmadık diyor” diye konuştu. Birleşmiş Milletlerin konuyla ilgili Suriye’de 3 ayrı noktada araştırma yaptığını hatırlatan Ahmet Davutoğlu, araştırmaların daha geniş yapılması için gerekli görüşmeleri yaptıklarını söyledi. Suriye’nin kimyasal saldırıyı yaptığını kabul etmediğini dile getiren Davutoğlu, “Madem kendileri yapmadığını iddia ediyor izin versinler araştıralım. Eğer başka bir grup yaptıysa Türkiye olarak o grubun en şiddetli şekilde cezalandırılması için ne gerekiyorsa öncülük edeceğiz” dedi.

DARBE ÖNCESİ MİT MÜSTEŞARI MURSİ İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Türkiye’nin Mısır’da yaşanan geçiş sürecine en çok katkı veren ülke olduğuna dikkat çekerken, darbe öncesinde Başbakan Erdoğan tarafından MİT müsteşarının Mursi ile görüşmek üzere Mısır’a gönderildiğini kaydetti. Davutoğlu, “Başbakanımız 30 temmuz öncesi, yani gösterilerden birkaç hafta önce önce özel bir görevlendirmeyle bir arkadaşımızı Mısır’a gönderdi ve Sayın Mursi ve diğer yetkililer de görüşmeler yapıldı.Yani darbeden hemen önce Mit Müsteşarımız Mursi’yle ve diğer güvenlik yetkilileriyle görüştü. Aslında ben de gitmeyi düşündüm çok ciddi bir kriz görüntüsü oluşturmamak için vazgeçtim.”