Davos’ta hayat ateş pahası! Bir tabak patates 76 TL

Davos’ta hayat ateş pahası! Bir tabak patates 76 TL
22 Ocak 2017 11:07

Dünya ekonomisinin buluşma mekanı Davos’ta hayat oldukça pahalı. Davos’ta bir fincan kahve 24 TL, bir tabak patates kızartması ise 76 TL’ye satılıyor.

 

 

 

 

 

47 yıldır geleneksel olarak İsviçre’nin Davos kasabasında yapılan Dünya Ekonomik Formu (WEF) toplantılarını farklı bir boyutu ile ekranlara yansıtan İsviçre’nin resmi televizyonu SRF kasabada yaşanılan fiyat artışlarını ekranlara yansıttı.

 

Haberde uluslararası firmaların tanıtım ve çeşitli etkinlikler için ödedikleri fahiş fiyatları haksız kazanç olarak nitelendirdi, forumun düzenlendiği mekanlara yakın evlerin kirasının dört hatta beş rakamlı hanelere çıktığını izleyicilerine duyurdu.

 

İsviçre televizyonu SRF, İHA’nın Davos’taki şef kameramanı Rausch’a da yer verdi. Rausch’un Almanya’dan daha ucuza satın aldığı yiyecekleri canlı yayın sonrası evin mutfağında bir şef ahçı olarak pişirdiği ve fahiş fiyatlarla mücadele için izlediği yol anlatıldı.

 

 

 

BURADA ÇALIŞMAMIZ MÜMKÜN OLMAZ

 

 

Bir fincan kahvenin 8 Frank (yaklaşık 32 lira) bir tabak patates kızartmasının ise 19 Frank (76 lira) olduğuna değinen SRF televizyonu İHA’nın şef kameramanı Rausch’un “Artan fiyatlar karşısında ancak çalıştığımız yerde yatmak ve kendi yemeğimizi kendimiz yapmak suretiyle baş edebiliyoruz. Aksi taktirde bu fiyatlarla piyasa fiyatlarıyla burada çalışmamız mümkün olamaz” sözlerini izleyicisiyle paylaştı.

 

Kaynak: İHA