Dava İngiltere basınında

Dava İngiltere basınında
25 Temmuz 2017 08:48

Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticilerinin dün Çağlayan Adliye’sinde terör örgütlerine yardım etmek suçlamalarıyla yargılanmaya başlandığı dava, İngiltere basınında geniş yer buldu.

 

 

 

Gonca YAĞCI/LONDRA, (DHA)

BBC: Cumhuriyet gazetesi yazarları terörizm suçu ile yargılanıyor

Cumhuriyet gazetesi yazarlarının terörizm suçu ile yargılanmalarının dün başladığını aktaran İngiliz yayın kuruluş BBC, bu haftaki davada suçlu bulunmaları halinde toplam 19 gazetecinin 43 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılabileceğini bildirdi.

Times: Türkiye’nin muhalif gazetesinin yazarları terörizm suçlamaları ile karşı karşıya

İngiltere’nin önemli gazetelerinden Times, “laik Cumhuriyet gazetesinin, aralarında 12 yazar, genel yayın yönetmeni ve çalışanının da bulunduğu 19 kişinin yargılandığını aktardığı haberinde, sanıkların terör örgütlerine yardım ve yataklık yapmakla suçlandığı” ifadelerinde bulundu

Guardian: Büyük dava başlarken, Türk gazetecileri basın özgürlüğünü savunuyor

Guardian gazetesi, Cumhuriyet gazetesinin 17 çalışanının terörizm suçlaması ile yargılanmasının başlandığı adliyenin önünde yüzlerce kişinin de protesto gösterisi düzenlediğini yazdı.

Gazeteci yazar Kadri Gürsel’in çok güçlü bir savunma verdiğini aktaran gazete, davanın Türkiye’de çok sayıda gazeteciyi içine alan en büyük dava olduğunun altını çizdi.

Daily Telegraph: Muhalif gazeteciler onlarca yıl hapis cezası ile karşı karşıya

“Türkiye’nin en büyük muhalif gazetelerinden Cumhuriyet yazar ve yöneticilerinin toplam 43 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına dün başlandığını” aktaran Daily Telegraph, toplam 19 sanığın yargılandığı davanın, hükümetin geçtiğimiz yıl temmuz ayındaki başarısız darbe girişiminin ardından medyaya yönelik uyguladığı sıkı tedbirlerin ardından meydana geldiği yorumunu yaptı.

Financial Times: Medya erozyonunun bir simgesi

Financial Times gazetesi, Türkiye’nin hükümete muhalif gazetesi Cumhuriyet yazar ve yöneticilerinin teröre yardım ve yataklık yaptığı gerekçesiyle yargılanmaya başlandığını yazarak, davanın “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan medya erozyonunun bir simgesi olduğunu” savundu.