Darbe girişimine karşı, Almanya’dan Ankara’ya pedal çevirdi

Darbe girişimine karşı, Almanya’dan Ankara’ya pedal çevirdi
24 Eylül 2016 16:50

TÜRKİYE’deki FETÖ darbe girişimini protesto etmek amacıyla ay- yıldızlı eşofmanı, bisikletine astığı Türk bayrağı ve ‘Münih-Ankara’ yazısıyla Almanya’dan yola çıkan Abdurrahman Serdar Çakmak, turunu Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ziyaretiyle tamamladı. Türk bayrağını Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga’ya teslim eden Çakmak, son olarak ailesinin de bulunduğu İzmir’e gelip, demokrasi nöbetlerinin de tutulduğu Konak Meydanı’nı ziyaret etti.

 

 
Almanya’nın Münih kentinde oturan 40 yaşındaki Abdurrahman Serdar Çakmak, geçen 15 Temmuz’daki FETÖ darbe girişimini protesto etmek için farklı bir yöntem seçti. Farkındalık yaratmak amacıyla bisikletiyle Münih’ten yola çıkan Çakmak, ay- yıldızlı eşofmanı, bisikletine astığı Türk bayrağı ve ‘Münih-Ankara’ yazısıyla dikkat çekti. Yaklaşık 1 ay süren turunu dün (cuma) Ankara’da tamamlayan Çakmak, Türk bayrağını Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga’ya teslim etti.

 

 

 

Abdurrahman Serdar Çakmak, Ankara’nın ardından, ailesinin bulunduğu İzmir’e geldi. Çakmak, İzmir’de, demokrasi nöbetlerinin de tutulduğu Konak Meydanı’nı ziyaret etti. Burada AK Parti İzmir İl yöneticileri tarafından karşılanan Çakmak, yolculuğunu ve yaşadıklarını anlattı. Yol boyunca yabancı bazı ülkelerde zorluklar yaşasa da insanların genelde kendisine sahip çıktığını söyleyen Abddurrahman Serdar Çakmak, “Cumhurbaşkanımızın bilgisi dahilinde yola çıkmıştım. Ancak yol boyunca yaşadığım bazı sağlık sorunlarından dolayı, turumu 7 gün gecikmeli tamamladım. Bu nedenle ay yıldızlı bayrağımızı, Cumhurbaşkanımız yerine genel sekreterine emanet ettim. FETÖ hain darbe girişimini, protesto ettik. Şimdi de hain darbe girişiminde en büyük tepkiyi gösteren illerden birisi olan İzmir’de, bu meydanı ziyaret etmekten mutluluk duyuyorum. İzmirliler’e gösterdikleri direnişten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 
Taylan YILDIRIM/İZMİR, (DHA)