Darbe gecesi gecekonduda saklanan Gökçek’e bakın ne verildi

Darbe gecesi gecekonduda saklanan Gökçek’e bakın ne verildi
27 Ekim 2016 10:00

15 Temmuz darbe girişimi sırasında bir gecekonduda saklandığını açıklayan Melih Gökçek’e “Cesaret Beratı” verildi.

 

 

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e, Cemaat’in 15 Temmuz gecesi gerçekleştirdiği darbe kalkışmasına karşı gösterdiği “milli duruş, tereddütsüz dirayet ve cesaretinden” dolayı Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı tarafından, “Üstün Feragat ve Cesaret Beratı” verildi.

Cesaret beratı alan Gökçek “Allah hepinizden razı olsun. İnşallah dediğiniz gibi bu cesareti gösterebilmişizdir. Sizlere teşekkür ediyorum. Beni çok mutlu ettiniz” dedi.

 

 

 

GECEKONDUDA SAKLANMIŞTI

 

 

 

Melih Gökçek CNNTürk’te katıldığı bir programda 15 Temmuz gecesinde belediyede olduğunu belirterek “Saat 10 civarında ben de belediyeden ayrıldım. Yolda jetleri gördük. Ben de evime yakın mesafede bir gecekonduya gittim” demişti.

 

 

 

Kendisinin binadan ayrılmasından 20 dakika kadar sonra başlarında 2 astsubayın bulunduğu askerlerin belediyeye geldiğini anlatan Gökçek, neden gecekonduya sığındığını ise şöyle açıklamıştı:

 

 

 

“Lider konumunda, özellikle halka bir şey söylemek durumunda olan insanların mutlaka böyle zamanlarda olayı idare edebilmesi için gözden ırak bir yere gitmesi lazım. Ben de evime yakın mesafede bir gecekonduya gittim. “