Damarsertliği ve kireçlenme

Damarsertliği ve kireçlenme
26 Mart 2013 13:47

Ey Yüce Türk İslam alemi! Yazımıza üç Hadis-i Şerifle başlayalım:

 


 


 


 


 


Numan ALADAĞ H&H YORUM


 


1- İyiliği emreden kişinin yaptığı iş de iyi olmalı. C. s. 149


 


2- Mü’min Hurma ağacına benzer;  ondan ne alırsan sana faydası dokunur. C. II, s. 135


 


3- Ben ancak gördüğüme, duyduğuma göre hüküm veririm; gizli şeylerse ALLAH’a aittir, onlara o karışır. C. s. 104.


 


Halk hekimliğinde Damarsertliği-Kireçlenme Tedavisi: 


 


ALLAH’a şükürler olsun ki, Türkiye de Zeytinyağı üretim çemberi giderek genişliyor. Harran Ovası’nda zeytinciliğin gelişmesi demek, hastahanelerdeki, yığılmayı asgariye indirmek demektir. Halk eğitim merkezleri, üretim eğitim merkezleri olmalıdır. Sürekli ARGE çalışmaları yapılırsa Türk kadını hem stresten arınır, hem mali sorunlarının bir kısmını çözmüş olur ve böylece bazı kamu kurum ve kuruluşlarının yükü de asgariye inmiş olur.


 


 


 



 


 


 


 


Yazımızın esas konusu, zeytinyağının şifası ve hastalıklardaki kullanım alanı nedir? Yüce Türk İslam alemi olarak, bu konu ile ilgili kurumların araştırmaları ve halk eğitim merkezleri aracılığı ile, Türk kadınının bilgisine sunulup eğitildiği zaman, işsizlik ve ekonomik sorunlarının yarattığı ailevi sorunlar da kendiliğinden asgariye imiş olur. Zeytinyağının Türk kadınının en büyük yardımcısı olduğunu unutmamalıyız.


 



Damarsertliği ve Kireçlenme nasıl tedavi edilir:
  


 


Reçete 1- Sızma zeytinyağı ile ağrı olan bölgeye ya güneşte ya da hamamda iki günde bir,  45-60 dakika masaj yapılmalıdır. Bu masaj, yirmi (20) defa yani kırk günde tamamlanacak. Bu tedavi yönteminin şifalı olmasını istiyorsanız, önce sabırlı olup iradenizi güçlendirmelisiniz. Güçlü İrade demek, tedavinin yarısını çözmüşsünüz demektir. Bu reçeteyi düzenli uyguladığınız zaman nasıl iyileştiğinize doktorunuz ve kendiniz hayret edeceksiniz. Tedbir ve sabır bizden, şifa ALLAH’tan.


 


 


 



 


 



 
Reçete 2- Sarımsak-soğan, damarları genişletici nitelikleri olup en büyük özelliklerinden biri de hücreleri gençleştirmesi…



Sarımsak – soğanın birleşimindeki kimyasal özellikler insanı canlandırıp gençleştiriyor. Netice olarak, damarsertliği ve kireçlenme sorunu olanlar, geçici memnuniyetçilik kültürüne haiz olmayan doktorlarına danışarak düzenli, sarımsak ve soğan tüketmelidir


 


Reçete 3- Sarımsak – soğan eşit miktarda tahta havanda ezilip cam kavanoza konur. Üzerine zeytinyağı doldurulur, iki parmak dudak payı bırakılıp ağzı iyice kapatılır ve  on beş gün dinlendirilir. Ardından bez bir kesede süzülüp cam kavanozda muhafaza edilir.


 


 


 



 


 


Kullanılışı: Hazırlanan sarısak – soğan yağı ile iki günde bir bu işleme en az kırk günde yirmişer defa, bir nolu reçetede olduğu gibi uygulama yapılmalıdır.


 


Not: Hazırladığınız sarımsak – soğan yağı, dahili olarak da kullanılabilir. Sabahları aç karnına bir yemek kaşığı içmeye devam ediniz.


 


DİKKAT! Soğan ve sarımsağı kullanmadan önce tabiatınızı tesbit ettirip sonra kullanın. Tabiatı yaş ve soğuk insanlara soğan çok faydalıdır.


 


Bu yazımızla Yüce Türk İslam alemine, İrfan yaşamımıza az da olsa bir faydamız olduysa kendimizi bahtiyar sayarız. Cenab-ı ALLAH, samimiyetle Müslümanım diyebilen İslam alemini, stres ve hastalıklardan uzak tutan kullarından eylesin.


 


Vatan Şehitlerini, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve nesli tükenmiş müslümanları rahmetle, gazilerimizi minnetle anar, hastalara şifa-i şerifler dileriz.


 


BİR  DUA:


Hastalanan, bu duayı 55 defa; ”La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü mine’zalimin” okursa iradesi kuvvetlenir. Hastalanmadan önce de bu duayı okumayı alışkanlık haline getirelim.


 


ÖZDEYİŞLER:


En uzun ömrün, en kısa ömürden pek fazla uzun olmadığını anlamak için, ikisini çevreleyen sonsuzluğu gözünüzün önüne getirin. (Carlyle)


 


Geçici memnuniyetlik ahlakı ile, samimiyet ve sevgiden yoksun olmak, basit zekalı olmanın en büyük kanıtıdır. (Numan Aladağ)


 


Hem parasını alırsın hem de duasını alırsın devri, Akçakale’de başlamıştır. (Numan Aladağ)


 


Sevilmek istiyorsan, daima vicdan muhasebesi yap ve bencil olma. (Numan Aladağ)


 


ALLAH’tan korkan, kendisine karşı harekete geçenlere kızmamalıdır. (Numan Aladağ)


 


Neyleyim Akçakale’de binlerce dönüm tarlayı. Zekatını ve vergisini vermedikçe… (Numan Aladağ


 


Türk Milleti’nin şifası bitkisel ilaç, ruhunun şifası ise, misafirperverliktir. (Numan Aladağ)


 


Kaynakça:


Prof. Dr. (Kimya yük. Müh.) Abdullah Çoban


 


Numan Aladağ’ın, Asya, Afrika, Uzakdoğu ve Okyanusya (Austuralia) gezileri ve kaynak kişilerle sohbet notları.
 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun