Daha geniş alan ve uygun maliyet

Daha geniş alan ve uygun maliyet
29 Ağustos 2017 12:14

Bulut sunucu cloud web hosting adıyla da bilinen sanallaştırma ile oluşturulan sunucu sistemlerine verilen genel bir isim. Kullanıcının ihtiyaçları doğrultusunda düzenlemeyi olanaklı kılan bu sistem, aynı zamanda teknolojinin yeniliklerinden de bir tanesidir. İlerleyen süreçte aranan bir hosting haline gelmesi beklenen bulut sunucu, henüz tam anlamıyla tanıtılabilmiş değildir.

 

Bulut Sunucu Ne İşe Yarar?

Genel olarak kullanılan hostingler, belli bir sınıra sahiptir. Yani bir web sitesi daha geniş alana ihtiyaç duyduğunda, sitenin kapanma tehlikesi söz konusudur. Ancak bulut sunucu ile, ihtiyaç kadar yer otomatik olarak elde edilir. Buna ek olarak bir sunucu devreden çıktığında bir başka sunucu anında devreye girerek sitenin devamlılığını sağlar. Bir web site için gereken her tür teknik ihtiyaç bulut sunucu tarafından sağlanabilir. Söz gelimi kurumsal bir sitede yer alan içeriklerin ve ihtiyaç duyulan alanların, bant genişliğinin, sabit disk alanı ve işlemcilerin istek ve gereklilik kapsamında kullanımına olanak tanımaktadır.

 

Bulut Sunucunun Yararları

Şu an için küçük şirket ya da kişisel web sitelerinde tam anlamıyla ihtiyaç duyulan bir sistem olmasa da , zaman içinde bulut sunucu hizmeti tüm sektörde oldukça önemli bir konum kazanacak gibi görünmektedir. En önemli özelliklerinden bir tanesi, bu sistemin maliyet bakımından oldukça ekonomik olmasıdır. Söz gelimi bir şirket 5 gblık bir alan satın aldığında, normal şartlarda bu alanın tamamını kullanmasa da tamamı için ödeme yapmak durumundadır. Ancak Bulut sunucu ile bu 5 Gb alanın 2 GB’lık bölümü kullanılmış ise, ödeme de 2 Gb üzerinden gerçekleştirilir. Yani kullanıcı, hiçbir şekilde ekstra ücret ödemek durumunda kalmaz.

Bulut sunucu, ölçeklenebilirlik özelliğine sahiptir. Yukarıda da belirtilmiş olduğu gibi web hosting hizmetinin alışılmış yetersiz kaynak durumuna yepyeni bir çözüm getirmektedir. Bulut barındırma içerisinde kullanıcının ihtiyacı olan alan derhal kullanıcıya sağlanır. Buna ek olarak, oldukça güvenilir olmasıyla da ön plana çıkmaktadır. Web sitesinin kapanmaması için gereken sunucu sayısına ek olarak bu sunucuların devreye girme durumu ile de sorun yaşatmamaktadır.