Daha genç bir görünüm için bilinmesi gerekenler

Daha genç bir görünüm için bilinmesi gerekenler
4 Ağustos 2017 13:13

1

Sağlıklı ve genç bir görünüm kadın erkek birçoğumuzun en çok istediği şeylerden biridir. Bu durumda sizlerde eğer tiryakilerden iseniz adıyaman tütünüdiğer hazır sigaralardan bin kat daha doğal olduğu için bırakma sürecini daha kolay atlatmanıza yardımcı olur. Tütün kullanan kişilerin sigarayı daha kolay bıraktığı bilinmektedir. Hazır sigaralar ile tütün arasında oldukça büyük farklar vardır. Toprakta yetişerek hiçbir işlem görmeden kullanıcılara sunulan tütünün daha az zararı olduğu bilinmektedir. Cilt sağlığı genel sağlıktan haber veren en önemli etkenlerden biridir. Genetik faktörlerin cilt yapımız üzerinde etkisi büyüktür fakat sağlıklı bir yaşamda bu konuda büyük söz hakkına sahiptir.

Sigaranın Cildimiz Üzerindeki Olumsuz Etkileri

2

Sigara içerisinde 4.000 adet zehir barındırır bu nedenle elbette cilt üzerinde birçok olumsuz etkisi mevcuttur. Bu nedenle erken yaşlanma, kırışıklık, yara iyileşmesinde süre uzaması, saç dökülmesi gibi ciddi sorunları beraberinde getirir. Son dönemlerde yapılan sigara zamlarından sonra tiryakiler bir kısmı sigarayı tamamen bırakmış bırakamayanlar daha az zararı olan adıyaman tütünü kullanımına başlamıştır. Hazır paket sigaralarda olan kanser yapıcı kimyasallar sağlıklı hücreleri tek tek öldürmektedir. Sigara bırakıldıktan sonra ilk değişim cilt üzerinde oluşur. Eski sağlığına yavaş yavaş kavuşan cilt toparlanmaya başlar. Her yaştan insanın titizlikle üzerinde durduğu cilt bu kimyasallardan arınarak daha canlı hale gelmektedir. Adıyaman tütününden bahsetmişken bir konuyu aydınlatmakta fayda bulduk; tütün topraktan sonra hiçbir katkı maddesi eklenmeden tüketicilere sunulur hazır paket sigaralar ise raf ömrü uzatılması bakımından binlerce zehirli madde eklenmesi ile paketlere girer. Bu noktada yapılan çalışmalar sonucunda sigarayı bırakmaya çalışan kişi eğer tütün kullanıyorsa daha kısa sürede ve kolaylıkla bırakırken hazır paket sigara kullanan kişilerin bırakması daha zordur ve sağlık üzerinde yüksek tahrip gücüne neden olmuştur. Sizlerde hazır sigaraların sağlık ve ekonomik açıdan size uğrattığı zararlardan dolayı başka alternatifler değerlendirebiliryada tamamen kurtulabilirsiniz. Sağlıklı bir cilt için yapılması gerekenler;

 

  • Sağlıklı ve düzenli beslenilmeli
  • Sigara ve alkolden uzak durulmalı
  • Öncelikle cildi içten desteklemeli
  • Günlük olarak cilt temizliğine dikkat edilmeli
  • Haftada bir kere peeling yapılmalı
  • Makyaj çıkarılmadan yatağa girilmemeli
  • Bol su tüketilmeli

Yukarıdaki maddeler düzenli olarak yapıldıktan sonra cilt sağlığını olumsuz etkileyen tüm faktörüler ortadan kaldırılmış olur. Böylece daha genç ve canlı bir cilde sahip olunur.