Dağlık Karabağ Azerbeycan’dır

Dağlık Karabağ Azerbeycan’dır
16 Ekim 2020 13:46

Azerbaycan ile işgalci Ermenistan arasındaki savaş devam ediyor.

 

Ahsen Melek Kocatürk / Türkiye Havadis

 

Bu savaş nedeni ile yaklaşık 1 milyon Dağlık Karabağlı yaşlı, genç, kadın ve çocuklar yaşadıkları yerden katliam, zulüm ve baskıyla göç etmek zorunda kalmıştır. Türk düşmanı devletlerin Ermenistan’a yardım etmesiyle, Dağlık Karabağ bölgesi, Ermeni işgali altına alınmıştır. Rusya’nın baskısıyla yapılan ateşkes anlaşmasıyla Dağlık Karabağ ve çevresindeki 7 şehir, Ermenistan işgali altına verilmiştir. Ermenistan, bunun sonucunda bağımsızlığını ilan etmiştir.

 

 

30 yıl boyunca işgal altında olan Dağlık Karabağ, Azerbaycan için önemli bir meseledir. Her geçen gün her alanda büyüyen ve güçlenen Azerbaycan’ı durdurmak için, Ermenistan’ın arkasında olduğunu belirten Türk düşmanı devletlerin himayesinde Ermenistan 27 Eylül 2020 günü Azerbaycan’a saldırdı. Azerbaycan ordusunun karşısında mağlup olacağını anlayan Ermenistan, sivillere ve bölgeye gelen gazetecilere ateş açtı. Emin adımlarla ilerleyen Azerbaycan ordusu Ermeni işgali altında bölgenin 1/4 ünü kurtardı. Çatışmalar halen devam ediyor. Dün video konferans ile yapılan NATO toplantısında, Türkiye Cumhuriyeti Devleti NATO kurucu üyesi olduğunu, Dağlık Karabağ bölgesinin Azerbaycan’a ait olduğunu, Ermenistan’ın haksız olduğunu ve Azerbaycan’ın her zaman yanında olduğunu söyledi. Toplantıda Azerbaycan adına konuşan Yeni Azerbaycan Partisi Milletvekili Malahat İbrahimqızı ;

 
“Türkiye bizim yanımızdadır, Türk diplomatlar bu gün bizi kuvvetle savundular. Türki halkından ve Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdogan’dan çok büyük destek görüyoruz. Türkiye bizim Öz Vatanımız, Azerbaycan Türk Halkının öz Vatanıdır. İtalya, Yunanistan, Fransa diplomatları Ermenistan’ı savundu. Bizim Devlet Başkanımız çok güçlüdür. İşgal altındaki topraklarımızı 30 yıl sonra Devlet Başkanımız Sn İlham Aliyev kurtaracaktır, Karabağ bizimdir” dedi.

 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Azerbaycan Devletinin yanında olduğunu dün yapılan NATO toplantısında bir kez daha dünyaya duyurdu. Sivilleri vurarak Azerbaycan’ı kışkırtarak Ermenistan topraklarına ateş açmasını isteyen gizli müttefiklerin planları işlemedi. Ermenistan sınırlarına Azerbacan ordusunun girmesini ve Rus ordusunun müdahale etmek için bölgeye girmesini hedefleyen Türk düşmanı gizli müttefikler tahriklere devam ediyor. Azerbaycan ordusu işgal altındaki kendi toprakları olan Dağlık Karabağ bölgesinde işgalci Ermenistan ordusunu etkisiz hale getiriyor. İnanıyorum ki kısa bir süre sonra Dağlık Karabağ özgürleşecek, hak yerini bulacaktır.