‘Çürük karpuzları aşevine ve kışlaya taşıdılar’ iddiası!

‘Çürük karpuzları aşevine ve kışlaya taşıdılar’ iddiası!
9 Haziran 2020 11:19

Van’da tren vagonlarında çürüyen ithal karpuzların belediye ve kaymakamlık aşevi araçları ile taşınması, istasyona getirilen askerlerin karpuz ayıkladığına ilişkin görüntüler infiale yol açtı.

 

 

 

Skandalı kamuoyuna duyuran CHP’li Mahmut Tanal, yetkililerin görüntüleri kendisine ulaştıranların peşine düştüğünü açıkladı.

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, yerli tüccarlar tarafından İran’dan getirilen, haftalarca Van’da istasyonda tren vagonlarında bekletilerek çürüyen tonlarca karpuzla ilgili dikkat çekici video ve görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı.

 

 

Tanal’ın paylaştığı görüntülerde, kayyumla yönetilen Van Büyükşehir Belediyesi’ne ait aşevi araçlarına seçilen karpuzların yüklendiği anlar yer alıyor. İstasyonda ayrıca Edremit Kaymakamlığı’na ait aşevi araçları da görülüyor.

Tepki çeken görüntülerde ortalığa saçılan çürük karpuzlar dikkat çekerken, Van’daki kışlalarda görevli askerlerin de istasyona getirildiği, askerlerin seçtikleri karpuzları kamyonlara yükledikleri görülüyor.

Tamamen çürüyen karpuzların belediye araçlarına yüklenip çöpe götürüldüğü anlar da görüntülere yansırken, CHP’li Mahmut Tanal, soruşturma başlatılmasını talep ederek, “Van Büyükşehir Belediyesi ve Edremit Kaymakamlığı aşevlerindeki karpuzlar ile Van, Şırnak ve Hakkari’deki kışlalardaki karpuzlar sağlık açısından analiz edilsin. Şayet vagonlar askerimize, kınalı kuzularımıza temizletiliyorsa bunun da hesabı sorulmalıdır. Ayrıca çöpe atılacak karpuzlar neden belediye harfiyat kamyonlarıyla taşınıyor? Karpuzların çürümesine kim sebep olduysa onların vagonları temizlemesi gerekiyor” dedi.

 

 

KARPUZU GETİREN TÜCCARLAR, “ÇÜRÜK KARPUZU HALKIMIZA YEDİREMEYİZ” DİYOR AMA…

 

 

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın paylaşımları şöyle:

1-Yerli tüccarların İran’dan getirdiği karpuzlar, Van’da istasyonda haftalarca vagonda bekletilince bozuldu. Vagondaki karpuzları yere atan mağdur tüccarlar, “Çürük karpuzu halkımıza yediremeyiz. Karpuz çürümüş. Sağlıklı değil. Gelip analiz edebilirler” diyor.

Devamına dikkat!

2- Peki kayyumla yönetilen Van Büyükşehir Belediyesi ve kaymakamlığın aşevi ve çorba dağıtım araçlarının karpuzların içinde ne işi var? Geçerken uğramışlardır! Kalkıp da seçmece yapıp götürüp ihtiyaç sahiplerine yedirecek halleri yok ya…

3- Haftalardır güneşte bekleyen, İran’dan getiren tüccarların bile “Çürümüş. Vebal altına giremeyiz” dediği karpuzların fakir fukaraya dağıtılacağına inanmak istemiyoruz. Ortada kalan karpuzlar TASİŞ’e devredilmişse de çürüyen meyve ayıklanıp dağıtılır mı?

 

 

ASKERLERİMİZE TEMİZLETİLİYORSA HESABI SORULSUN

 

 

4- Ya peki resmi ve sivil giyimli askerlerimiz istasyonda ne arıyor? Sağlam olduğuna kanaat getirilen karpuzların seçilip sivil araçlarla kışlalara götürülecek hali yok…

5- Yoksa çürük karpuz vagonlarını askerlerimize temizletmiyorlardır.

Sağlamlar sivil araca, çürükler belediye araçlarına şeklinde bir talimat yoktur…

6- Şaka bir yana, bu video ve fotolar ihbar kabul edilsin. Soruşturma başlatılsın. Van Büyükşehir Belediyesi ve Edremit Kaymakamlığı aşevlerindeki karpuzlar ile Van, Şırnak ve Hakkari’deki kışlalardaki karpuzlar sağlık açısından analiz edilsin.

7- Şayet vagonlar askerimize, kınalı kuzularımıza temizletiliyorsa bunun da hesabı sorulmalıdır.

Ayrıca çöpe atılacak karpuzlar neden belediye harfiyat kamyonlarıyla taşınıyor?

Karpuzların çürümesine kim sebep olduysa onların vagonları temizlemesi gerekiyor.

 

 

LOJİSTİK FİRMASI KORUNMASIN

 

 

8- Karpuz vagonlarının 160 tanesi İran’a, 25 tanesi TCDD Taşımacılık’a ait. Karpuzları vagonlara yükletip getiren lojistik firması biliniyor. Karpuz sahipleri, “Çürüdü” diye karpuzları teslim almadı. Bu karpuzlar göz göre göre çürütüldü. Karpuzlar çürümeden önce dağıtılsaydı ya?

9-185 vagonu boşaltıp temiz bir şekilde TCDD’ye teslim etmesi gereken lojistik firmasıdır. Temizlik ücreti nereden baksanız 200 bin TL tutuyor. Firma korunmasın.

10- Plansızlık ve beceriksizliğin müsebbipleri hesap vermeli! Sorumlular istifa etmelidir. Çürük karpuzları seçip götürenlerden, askeri kışladan getirenlerden, bu görüntülere sebep olanlardan hesap sorulmalıdır.

11- Konunun takipçisiyiz. Bu arada istasyonun güvenlik kameraları var. Baştan sona ne yapılıp edildiği bu kayıtlardan izlenebilir.

12- Her şey ortada. Söze gerek var mı?

 

 

GÖRÜNTÜLERİ BANA ULAŞTIRANLARIN PEŞİNE DÜŞTÜLER

 

 

CHP vekil Tanal, görüntülerin yankı uyandırmasının ardından yaptığı bir paylaşımda ise şunları aktardı: “Öğrendiğime göre Van’daki çürük karpuz skandalıyla ilgili yetkililer, görüntüleri bana ulaştıranların peşine düşmüş. Şaşırdık mı? Hayır. Yani boşuna hesap sorulmasını bekliyoruz. Bu arada vahim görüntülerin devamını, askerimizi koruma maksatlı yayınlamıyorum. Duyurulur…”