Cumhuriyet Üniversitesi’nde Atatürk’e ‘mobil’ sansür!

Cumhuriyet Üniversitesi’nde Atatürk’e ‘mobil’ sansür!
13 Nisan 2018 13:51

Cumhuriyetin simge kenti Sivas’ta Atatürk’e büyük vefasızlık yapıldı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin web sayfasında 2016 yılından önce Atatürk ve Türk Bayrağı bulunuyordu. Prof. Alim Yıldız’ın Rektör olmasının ardından yenilenen sitede Atatürk ve Türk Bayrağı ile “Cumhuriyet’i seviyorum” yazısı kaldırıldı. Tepkiler üzerine Atatürk’ün Kocatepe silüeti konuldu. Ancak bu görüntü, çıplak gözle zor görülecek kadar küçük kullanıldı. Şimdi de cep telefonlarıyla yapılan girişlerde mikroskobik Atatürk de görülmüyor.

 

 

Ali Ekber Ertürk / Sözcü

 

Cumhuriyet Üniversitesi sitesinde 2016 yılından önce Atatürk ve Türk Bayrağı bulunuyordu. Sitede ayrıca “Cumhuriyet’i seviyorum” yazısı da yer alıyordu. Ancak Prof. Dr. Alim Yıldız’ın Rektör olmasının ardından yenilenen sitede Atatürk ve Türk Bayrağı ile “Cumhuriyet’i seviyorum” yazısı kaldırıldı.

 

cumhuriyet-universitesi-buyuk
Tepkiler üzerine Atatürk’ün Kocatepe silüeti güneş simgesinin içine konuldu. Ancak bu görüntü, çıplak gözle zor görülecek kadar küçük kullanıldı. Üniversite’den, “Sitemizi yeniliyoruz. Hepsi düzelecek” açıklaması yapıldı. Site yenilendi ancak bu kez de cep telefonlarıyla girişlerde zaten çok küçük olan Atatürk figürü hiç görülemiyor.

 

https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/cumhuriyet-universitesinde-ataturke-mobil-sansur-2347794/