Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında 1923 efe zeybek oynadı

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında 1923 efe zeybek oynadı
30 Ekim 2014 00:33

İzmir’de, Bayraklı Belediyesi’nin düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında 1923 efe, aynı anda zeybek oynadı.

 

 

Cumhuriyet Bayramı’nın 91. yıldönümünü nedeniyle Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen kutlamalarda Smyrna Meydanı’nda 1923 kişi saat 19.23’te aynı figürlerle zeybek oynadı. Vatandaşlar tarafından ilgiyle izlenen 5 dakikalık zeybek gösterisinin ardından 1923 kişi meydanda yan yana durarak, ‘1923’ yazdı. Etkinliği izlemeye gelen binlerce kişi hep bir ağızdan 10. yıl marşını söyledi.

 

92d19eb4c588094bdf2b247329974d58

 

Etkinlik sonrası konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Sizinle gurur duyuyorum harikaydınız. Sevgili Atatürk’ün son baloda oynadığı zeybeği İzmir’in ilk kurulduğu yerde Smyrna Meydanı’nda oynadınız. Emperyalizme karşı ulusal kurutuluş savaşımızı başlatan Hasan Tahsin’in çocukları olduğunuzu gösterdiniz. Ülkemizde bu günlerde üzerimizde oynanan oyunları biliyorsunuz. Bu gericilerle bölücülerin hedefi ulu önder Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’dir. Bu ülkeyi bölmek isteyenler şunu unutmasın. Biz bu ülkeyi seviyoruz, asla böldürtmeyiz ve Cumhuriyet düşmanları asla bu ülkeyi zapt edemez” dedi.

 

TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE OLACAĞIZ!

 

“Biz bu ülkeyi sokakta bulmadık” diyen Başkan Karabağ, “Binlerce şehidin kanlarıyla kurulan Cumhuriyet ve Türk bayrağı üzerindeki ay yıldız emperyalizme karşı kurtuluş savaşı veren başka ülkelere de örnek olmuştur. Ay yıldızlı Türk bayrağı sadece bir ırkın değil, insanlık onurunun, kurtuluşun sembolüdür. O bayrağa saygısızlık yapanlara buradan sesleniyorum; Burnunuzdan fitil fitil getiririz. Sivil toplum örgütlerine sesleniyorum; Dernek gecelerinizde Atatürk resmini, Türk bayrağını asmıyorsanız, ben asla sizin gecelerinizde yokum. Bu ülkeyi din adına talan etmek isteyenler var. Dinimizi kullanarak, Atatürk düşmanlığı yapıyorlar. Geriye dönüp baksınlar. Kurtuluş savaşımızdan sonra yıkılan bin 500-2 bin camiyi onaran büyük önder Atatürk kendi adına yaptırdığı camiden sonra ilk meclisi kurmuş ve dualarla açmıştır. Eğer bu ülkeyi Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları kurtarmasaydı bugün kaç tane cami kalırdı? Her tarafımız kiliseler olurdu biliyorsunuz. Biz Ortadoğu cumhuriyeti olmayacağız, biz bölünmüş Türkiye olmayacağız. Biz tam bağımsız Türkiye olacağız” diye konuştu.

.

.