Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Kalın: Alınan tedbirler netice veriyor!

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Kalın: Alınan tedbirler netice veriyor!
15 Ağustos 2018 12:15

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın , yaşanan döviz krizi ile ABD ile yaşanan gerginlik hakkında açıklama yaptı.

 

 

İşte Kalın’ın açıklamalarından satır başları:

 

 

“Son günlerde ABD yönetiminin gayrimeşru kararları nedeniyle Türk ekonomisinde de dalgalanmalar oldu. Büyük oranda ekonomik savaş çerçevesinde Türk lirasını yıpratmaya yönelik adımları gördüm. Ama son günlerde aldığımız tedbirler çerçevesinde iyiye doğru gidişin başladığını görüyoruz.”

“Türk ekonomisinin temelleri sağlamdır. Dünyada en güçlü bankacılık sistemlerine sahip olan ülkelerden biri Türkiye’dir. Türkiye kimseyle bir ekonomik savaştan yana değildir ama kendisine yönelik bir saldırı olduğunda da tepkisiz kalması sözkonusu değildir.”

“Sadece Türkiye’den değil Avrupa ülkelerinden Rusya’ya, İran’a kadar Trump’a tepkilerin gelmeye başladığını görüyoruz. Trump yönetiminin zaman zaman iç siyasi sıkıntılardan kaynaklanan refleksle dışarıda sorunlar yarattığını söylemek gerekir. Başka ülke ve kuruluşlarla gerilim içerisine girdiğini gördük. Bu dünyanın ekonomik dengelerine zarar verdiği açık bir şekilde ortadadır.”

Dövizdeki gerileme

“Dün akşamdan beri döviz kurlarındaki iyi gelişmede tedbirlerin iyi alındığını göstermektedir. İşsizlik oranındaki düşüş de bunu göstermektedir.”

ABD ürünlerine ek vergi kararı

“Dün de alınan tedbirler çerçevesinde bazı ABD ürünlerine ek vergi getirilmesi Resmi Gazete’de yayınlandı. Buna vatandaşlarımızdan da olumlu tepki geldi.”

Terörle mücadele

“PKK, FETÖ terör örgütlerine karşı mücadelemiz devam edecek. Dünyanın neresinden gelirse gelsin ulusal tehditlere karşı biz etkin mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Katar emiri geliyor

“Katar emiri bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın davetlisi olarak lkemize geliyor. Bu ziyaret, Katar’ın ülkemize olan desteğinin de bir göstergesi.”