Cumhurbaşkanlığı seçiminde BBP’nin yadsınamaz rolü

Cumhurbaşkanlığı seçiminde BBP’nin yadsınamaz rolü
4 Ağustos 2014 09:20

Biliyoruz ki Cumhurbaşkanlığı seçimine çok az bir süre kaldı ve adaylar arasındaki rekabet günden güne kızışıyor.

 

Osman ERCAN H&H YORUM

 

Cumhurbaşkanını halkın seçeceği bu önemli seçimde çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun oy oranını arttırabilecek küçük bir hatırlatmada bulunmak isterim.

 

 

Ekmeleddin Bey’in sadece MHP ve CHP’nin ortak adayıymış gibi yansıtılması halkın önemli bir bölümünde olumsuz bir etki oluşturuyor.CHP ve MHP karşıtı kemikleşmiş seçmen sayısı oldukça fazla olduğu için seçim sürecinde Ekmeleddin Bey üzerindeki ittifaklarda en güçlü bileşenlerden biri doğru propaganda yapılabilirse Büyük Birlik Partisi’dir.

 

 
Özellikle Orta Anadolu’da ve mütedeyyin kesimin yoğun olduğu bölgelerde Büyük Birlik Partisi ( BBP ) merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu’ndan dolayı sicili temiz ve dürüst bir profil çiziyor.Dolayısıyla muhafazakar ve milliyetçi seçmen oylarının İhsanoğlu’na kanalize edilebilmesi için BBP bu seçimde önemli bir rol oynuyor.

 

 

Seçimlerde aldığı oy oranı az olmasına karşın sempati duyanı ve destekleyicisi bir hayli fazla olan BBP’nin AKP’li seçmenin yoğun olarak bulunduğu yerlerde imajı CHP ve MHP’ye göre daha düzgün.

 

 

Bu nedenle çatı aday üzerindeki BBP referansından en az CHP ve MHP kadar yararlanmak gerekiyor. Bana kalırsa Başbakan da BBP’nin siyasetteki etkisinden oldukça emin.

 

 

Nereden mi biliyorum dersiniz ? Hemen birkaç gün önceye gidip biraz akıl yürütelim. Bilmiyorum dikkat ettiniz mi Uğur Dündar 02.08.2014 tarihli Sözcü’deki köşe yazısında Başbakanın Büyük Birlik Partisi’nin teşkilatı bulunmayan Van’da BBP Van İl Başkanı’nı platforma çıkardığını yani sahte il başkanıyla miting alanına çıktığını yazmıştı.

 

 

Buradan da anlıyoruz ki BBP’nin Cumhurbaşkanlığı seçiminde dengeleri değiştirebilme potansiyeli oldukça fazla.Çok net bir sonuç : BBP’ye kısa seçim sürecinde büyük görev düşüyor.

 
Ayrıca Halkın Habercisi yazarlarından, tecrübeli siyasetçi İbrahim Özdoğan’ın ”İhsanoğlu Bundan Sonra Ne Yapmalı ?” yazısını tüm çatı bileşenlerinin dikkatli bir şekilde okuması ve politikalarını bu doğrultuda şekillendirmesi gerekiyor.

 

 

 

Ekmeleddin İhsanoğlu bundan sonra ne yapmalı?

 

 

 

[email protected]

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Koalisyon öcü müdür yoksa uygarlık mıdır?
Çok seçenekli seçim
Ankara Sohbetleri 2- “Başka Kent Ankara” (Feridun Büyükyıldız)