Ak Saray’ın sigortası var mı?

Ak Saray’ın sigortası var mı?
20 Aralık 2014 21:55

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanlığı için alınan uçağın 185 milyon dolar olduğunu belirterek, “Ben Plan ve Bütçe Komisyonunda açıkladım. Alınan uçak 185 milyon dolara alınmıştır. Türk Hava Yolları tarafından satın alındı. Türk Hava Yolları buradan herhangi bir zarar etmeyecek, belki de üzerine karını koyup verecektir.ödedi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın sigortası var mı? sorusuna Şimşek, sigortasının olmadığı yanıtını verdi.

 

TBMM Genel Kurulunda, 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2013 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı görüşmelerinde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, milletvekillerinin sorusunu yanıtladı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na sigorta yapılıp yapılmadığı yönündeki soruya Bakan Şimşek, “Bilmiyorum, dolayısıyla bedelini de bilmiyorum. Ama, bunu tabii ki her zaman sorabilirsiniz böyle bir şey varsa” diye yanıtladı.

 

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ise, araya girerek, “Kamu binalarının sigortası yapılmaz efendim, devlet binalarının sigortası yapılmaz.” dedi.

 

Bu sırada Bakan Şimşek,’i yanında bulunan müsteşarı bilgilendirdi. Bunun üzerine Şimşek, “Arkadaşlar, genelde kamu taşıtları da sigortalanmaz, kasko yapılmaz. Muhtemelen binalarda da aynı şekildedir. Bütçe kanununda da hüküm varmış, Müsteşarımız şimdi söyledi. Dolayısıyla, zaten sigorta yapılmıyor, sigorta yapılamaz. Bütçe kanununda buna ilişkin bir hüküm var. Dolayısıyla, sigorta yapılmamıştır. Sigorta yapılmadığına göre bedeli de yoktur.”