İlk toplantı sonrası Kalın’dan açıklama

İlk toplantı sonrası Kalın’dan açıklama
13 Temmuz 2018 17:40

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki ilk Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki toplantı, saat 15.56’da başladı. Toplantı sonrası ilk toplantıya ilişkin açıklamayı, İbrahim Kalın yaptı.

 

 

 

İşte Kalın’ın açıklamalarından satır başları:

 

İlk toplantının önemli konu başlıklarından biri ekonomiydi. Bütçe disiplini, enflasyon ve yapısal reformlar ele alındı. Bütçe disiplini önceliklerimiz arasında.

 

Türkiye ekonomisinin son 16 yıldır gösterdiği performans bundan sonraki süreçte de devam edecektir.

 

Bakanlıklara üst düzey atamalar önümüzdeki günlerde yapılacak. Bununla ilgili bakan arkadaşlarımız isim çalışmalarını yapıp, cumhurbaşkanımıza arz edecekler.

 

15 Temmuzun da yıl dönümü geliyor. Cumhurbaşkanımızın programını paylaşmak isterim. Pazar günü sabahleyin, bir şehit kabrini ziyaretiyle başlayacak program. Ardından Millet caminde öğle namazında bir hatmi şerif merasimi gerçekleşecek. Hemen ardından bizim yeni kongre merkezimizde sayın cumhurbaşkanımızın katılımıyla şehit yakınları ve gazi yakınlarıyla öğle yemeği yenilecek. Akşam saatlerinde cumhurbaşkanımızın bir hitabı bulunacak.

 

15 Temmuz hain darbe girişiminden önce başlayan ve darbe girişiminden sonra hız kazanan FETÖ ile mücadele bundan sonra da devam edecek. Yurt içinde OHAL’in önemli hedeflerinden bir tanesi de bu darbe girişimini yapanların adalet önüne çıkarılmasıydı. Benzer yapıların, PKK’nın DHKPC gibi örgütlerin de tehditlerini ortadan kaldırmayı hedefleyen bir OHAL uygulaması vardı. Bu bağlamda terörle mücadelemiz de kararlı şekilde devam edecek.

 

En son MİT’in başarılı operasyonu ile Ukrayna ve Azerbaycan’dan FETÖ’nün iki üst düzey imamı Türkiye’ye getirilmiştir. Bunun da devamı gelecektir.

 

NATO Zirvesi’ndeki sonuç bildirgesi bizim için olumludur.

 

9 politika kurulu oluşturuldu. Yeni ya da geçici kurullar zamanla oluşturulabilir. İhtiyaca göre cumhurbaşkanı yardımcı sayısı da arttırılabilir. Kabine ihtiyacına göre haftada bir ya da iki toplantı yapılabilir.
Sözcü