Cumhurbaşkanı’na hakaretle suçlanan Ebru Umar, Türk vatandaşlığından çıkıyor

Cumhurbaşkanı’na hakaretle suçlanan Ebru Umar, Türk vatandaşlığından çıkıyor
28 Nisan 2016 17:22

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle Kuşadası’nda gözaltına alınan ve adli kontrol koşuluyla serbest bırakılan Hollandalı köşe yazarı Ebru Umar, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkma kararı aldı.

 

 

 

Umar, vatandaşlıktan çıkış işlemlerini başlatması için Türkiye’deki avukatına talimat verdiğini açıkladı.

Hollanda’nın Lahey kentinde doğup büyüyen Umar, anne ve babası Türkiye kökenli olduğu için doğrudan Türk vatandaşlığına sahip olmuştu.

Daha önce de Türk vatandaşlığından çıkmak istediğini dile getiren köşe yazarı, anne ve babasının buna sıcak bakmaması üzerine vazgeçtiğini ifade etti.

 

 

“Tek vatandaşlık daha akıllıca”

 

 

Umar, “Avukatım şimdi beni Türk vatandaşlığından kurtarmak için yardım edecek. Anne-babam da çocukları için tek vatandaşlığın daha akıllıca olduğunu artık anlamışlardır” dedi.

 

 

Metro gazetesinde yazan Umar, geçen haftasonu ailesini ziyaret için gittiği Kuşadası’nda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

Umar, Twitter’da Erdoğan aleyhine yazdığı mesajlar nedeniyle bir çok sosyal medya kullanıcısı tarafından Aydın Valiliği ve Kuşadası polisine şikayet edilmişti.

Adli kontrol koşuluyla serbest bırakılan Umar, en az 1 hafta daha Türkiye’yi terk edemeyecek.

 

Kuşadası polisi, Perşembe günü Umar’ı arayarak, korumaya ihtiyacı olup olmadığını sordu. Avukatı, Umar’ın koruma istemediğini iletti.