Cumhurbaşkanı olacak kimsede olmaması gereken çirkinlikler

Cumhurbaşkanı olacak kimsede olmaması gereken çirkinlikler
19 Mayıs 2018 13:00

Cumhurbaşkanı milletin ve devletin başıdır, bu nedenle her türlü suç ve çirkinliklerden uzak olması gerekmektedir.

 

 

Dr. İbrahim ÖZDOĞAN H&H YORUM

 

 

Yani, kısaca önce bir cumhurbaşkanında devlet ve milletimizin birliğinin devamı için olmaması gereken çirkinlikleri elimizin tersiyle reddeder sonra güzellikleri, iyilikleri, bilimsellikleri, bireysel ve toplumsal yararı olanları, insanları mutlu edecek olanları alıp kabul ederiz.

 

Öyle ki İslam’ın en temel unsuru da bu ilkeye dayanmaktadır.

 

Yani, önce ”Lailahe” diyerek ‘‘Bütün sahte ilahlara hayır” restini çeker sonra ”İllallah” kelamını ekleyerek ”Tek olan Allah vardır” hakikatini açıkça belirtir.

 

Şimdiye kadar gerek muhalefet partileri liderleri ve kurmay heyetleri ile gerekse biliminsanları, düşünürler, yazarlar, gazeteciler, kanaat önderleri Cumhurbaşkanı olabilecek zat için çeşitli özellikleri sıraladılar ki ne kadar kısır bir düşünce sistemi olduğunu algıladım.

 

Şunlar aynı zamanda felsefenin, sosyolojinin, psikolojinin ana konularındadır ki bir insanda olması gereken özelliklerden önce olmaması gereken çirkinlikler ile yine konuşması gereken konulardan önce konuşmaması gerekenler çok daha büyük önem arzetmektedir.

 

Bilhassa bürokratik yönetimlerde ve siyasal aktivitede bu iki husus ne kadar da yaşamsal önemdedir.

 

Bugün Türkiyemizin geldiği dehşetli uçurumun en önemli iki nedeni yukarıda bahsettiğim iki özelliğin Başbakan’dan başlamak üzere diğer sorumlularda olmaması ve her ortamda her yerde ağızlarına geleni söylemeleridir.

 

Teorik kısmı fazla uzatmadan hemen 24 Haziran’da Cumhurbaşkanı olarak seçeceğimiz zat da olmaması gereken çirkinlikleri kısa özet halinde yazmak istiyorum ki daha sonraki bir makalemde de olması gereken özellikleri yazacağım.

 

1-Cumhurbaşkanı ispatlı ve belgeli olarak milletin,yetimin,fakir fukaranın,garip gurebanın malını hamutu ile yutan bir hırsız olamaz.

 

Çünkü ileri kalkınmış ülkelerde böyle bir hırsızın bırakın aday olmasını,görevdeyken çıkan en küçük bir şaibede derhal istifa ettiklerini isim isim çok iyi biliyoruz ki isteyenler internet kayıtlarına girsinler.

 

2-Cumhurbaşkanının yabancı bankalarda milyar dolarlar seviyesinde ‘’sır’’ hesabı olamaz.

 

Böyle birisi bunun doğru olmadığını topluma algılatmak istiyorsa en kısa yolu iddia edilen bankalardan resmi belge getirip siyasal karşıtlarının ve toplumun bilgisine sunmaktır ki bunu yapmıyorsa doğru olduğu kesindir.

 

3-Dünya yönetim tarihinde eve biriktirilen ve kamyonla boşaltılan iğrenç haram paralara rağmen bir kısım servet seviyesindeki ama onlara göre çerezlik kabul edilen artık yolsuzluk paralara rağmen hangi seviyeli kişi Cumhurbaşkanlığına aday olabilir?

 

Bunu bir örnek olarak yazdım.

 

4-İyiliğini gördüğü Türk milletinin ‘’milli duygular’’ını ayakları altına alıp çiğneyen bir kimseden Cumhurbaşkanı olamaz.

 

Böyle bir bedbaht Batı ülkelerinde dışarı bile çıkamaz.

 

5-Türk milleti için şehitlik en kutsal kavramlardan biridir;şehide alenen hakaret eden bir kimse Cumhurbaşkanı olamaz.

 

Yine katillik bizim inancımızda en büyük günahtır; buna rağmen on binlerin katiline saygı ifade eden sözü alenen kullanan kimseden Cumhurbaşkanı olamaz.

 

6-Milleti onlarca etnik parçaya ayırarak bölücülük yapan, Türk sözcüğünü ağzına alamayacak kadar Türk’den nefret eden ama eser miktardaki küçücük etnik grupları saymaya başladığı zaman ağzından etrafa aşk ve şevkle tükürük tanecikleri saçan birinden Cumhurbaşkanı olamaz.

 

7-Azgın dinci Ortaçağ teröristleriyle ilişki kurup onlara silah,mühimmat, giyecek yiyecek, para yardımını büyük ölçeklerde yaparak yüz binlerce insanın katledilmesine sebep olandan Cumhurbaşkanı asla olmaz.

 

8-Milletin gözünün içine baka baka devleti bölen birinden Cumhurbaşkanı olmaz.

 

9-‘’Terör örgütü ile görüşen şerefsizdir’’ deyip sonra sistemli bir şekilde görüştüğü ortaya çıkan şeref kavramı ile tanışmamış birinden Cumhurbaşkanı olmaz.

 

10-Sırf kendine saygı göstermediği için mühim vatansever şahsiyetleri kodese tıktıran hastalıklı kişiden Cumhurbaşkanı olmaz.

 

11-Korkutmak istediği şirket ve holding sahiplerine usulsüz vergi cezası kesen çadır zihniyetli beyinlilerden Cumhurbaşkanı olmaz.

 

12-Demokratik gösterilerde vatandaşlarını verdiği emirlerle katlettiren hasta ruhlu kişiliklerden Cumhurbaşkanı olmaz.

 

13-Devletin sembollerini kurumların tabelalarından sildirerek ‘’Milli Devlet’’i her açıdan yıkmaya çalışan ihanet çabalılardan Cumhurbaşkanı olmaz.

 

14-Milli bilincimizi kamçılayan ‘’Milli Bayram’’ların kutlanmasını her fırsatta yasaklayan gözü dönmüş birinden Cumhurbaşkanı olmaz.

 

15-Milletin anasına küfredip kendini protesto edenleri her fırsatta tokatlayıp boğazını sıkan kişiden Cumhurbaşkanı olmaz.

 

16-Çok yakınında bulunan kişilerin demokratik haklarını kullanan kişileri tekmeleyen ve buna rağmen yanından uzaklaştırılmayan kişiden Cumhurbaşkanı olmaz.

 

17-Yönettiği büyük çoğunluğu oluşturan mensubu bulunduğu tarihe şan ve şeref katmış millete rağmen başka bir millete mensubiyetini açıkça dile getiren bir cahillik üstadından Cumhurbaşkanı olmaz.

 

18-Artık dünyanın en demokratik ve ileri ülkelerinden kovulan,yuhalanan, nerede ise girmesine izin verilmeyen birinden Cumhurbaşkanı olamaz.

 

19-Türk sembolleri dururken sahte dinsel duygularla yabancı ülkelerin iğrenç sembollerini kullanan kendini bilmez birinden Cumhurbaşkanı olmaz.

 

20-Vatan bölücülüğü ile ilgili ihaneti, küresel çaptaki hırsızlığı, terör örgütlerine işlettiği cinayetlerle uluslar arası mahkemelerde bir gün yargılanması mukadder olan birinden Cumhurbaşkanı olmaz.

 

21-Ülkesinin subaylarını,aydınlarını,yurtseverlerini,milli siyasetçilerini,gazetecilerini kodese tıktırandan Cumhurbaşkanı olmaz.

 

22-Türk topraklarını, adalarını savaşsız olarak başka devletlerin askerlerine işgal ettiren birinden cumhurbaşkanı olmaz.

 

23-Milyonlarca yabancıyı sığınmacı numarası ile yurda sokup topraklarımızı işgal ettiren, sosyal, ekonomik ve kültürel yaşantımızı bozan, onları Türk milletinin rızkına ortak ederek bizi yoksullaştıran birinden cumhurbaşkanı olmaz.

 

24-Siyasal yaşamında tüm müktesebatını diploma kalpazanlığına borçlu olan ve cumhurbaşkanı olacak üniversite diploması da sahte olan birinden cumhurbaşkanı olmaz.

 

25-Devletin iyi işleyen çarkını ekonomik krize sokan bir devlet ve millet soyguncusundan cumhurbaşkanı olmaz.

 

Bu konuda detaylı olarak yüzlerce madde yazılabilir ama en temel olanları yazdık;sadece örnek olsun diye.

 

 

 

Dr. İbrahim ÖZDOĞAN Twitter

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Türk ordusunu taammüden mahvetti
Tayyip Erdoğan’a karşı tüm muhalefet partileri ortak demokratik milli mücadele başlatmalıdır
Fetö teröristlerine af isteyen ya gafil ya hain ya da kaset korkusu olan şerefsizlerdir!