Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fatih sondaj gemimiz, Tuna-1 sondajında 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fatih sondaj gemimiz, Tuna-1 sondajında 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfetti
21 Ağustos 2020 15:12

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, müjdeyi açıkladı. Erdoğan, ” Türkiye tarihin en büyük keşfini Karadeniz’de gerçekleştirdi. Fatih sondaj gemimiz Tuna-1 sondajında 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfetti” dedi.

 

İşte Erdoğan’ın merakla beklenen ‘müjde’ açıklaması:

 

* Aziz milletim sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Enerji, kalkınmanın temel unsuru olmasının yanında milli bağımsızlık tesisinde büyük öneme sahip.

* Enerji sahaları için milyonlarca insanın canının hiçe sayıldığı bir düzen kurulmuştur. Suriye’de son yıllarda yaşananları düşünün. Biz mağdur ve mazlumların yanına giderken, birileri doğrudan petrol tesislerine yönelmiştir. Aynısı ile Libya’da da karşılaştık.

* Biz Libyalı kardeşlerimizin yardmına koşarken, birileri petrol tesislerine koşuvermiştir. Biz insanlığımızı yitirmedik, hep önce kardeşlik, insanlık, dostluk, hak, hukuk ve adalet dedik. İnsanlık bizde, petrol onlarda kalsın dedik. Rabbim, bize görülmemiş büyüklükte bir kapı açtı.

* Türkiye tarihin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz’de gerçekleştirdi. 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi bulundu. Hedefimiz 2023 yılında karadeniz gazını milletimizin kullanımına sunmaktır.