Cumhur İttifakı’nda yeni kriz: AKP ile MHP arasında rüşvet suçlaması

Cumhur İttifakı’nda yeni kriz: AKP ile MHP arasında rüşvet suçlaması
22 Mayıs 2020 10:33

Sinop’un Durağan ilçesinde MHP’li Belediye Meclis üyesi ve daimi encümeni Yunus Bozkurt, sosyal medyada yer alan bir videoda AK Parti’li Durağan Belediyesi’ne rüşvet suçlamasında bulundu.

 
Yeniçağ Gazetesi’nden Fatih ERGİN‘in haberine göre, Cumhur İttifakı tabanda kriz yaşamaya devam ediyor. Yerel seçimlerden bu tarafa Türkiye’nin birçok il ve ilçesinde karşı karşıya gelen AK Parti ve MHP arasındaki son kriz Sinop’un Durağan ilçesinde ortaya çıktı.

Edinilen bilgilere göre, Abdülkadir Önder isimli bir vatandaş ilçede yağan yağmurun ardından oluşan su birikintilerini ve belediye çalışmalarının yetersiz olduğunu anlatmak için sosyal medya hesabında canlı olarak video çekimi yaptı.

Önder’in ilçede hizmet olmadığını ve yolların su içinde kaldığını vurguladığı konuşması sırasında aynı bölgede manav esnafı olarak faaliyet gösteren Durağan Belediye Meclisi’nin MHP’li üyesi ve daimi encümen olarak kararlara imza atan Yunus Bozkurt, “Para az geldi. O yüzden böyle oldu” diyerek konuşmaya dahil oldu. Bozkurt, sözlerinin devamında ise, “Rüşvet az gelmiş” şeklinde konuştu.

 

 

AK PARTİ’Lİ BAŞKAN DAVA AÇIYOR

 
Diğer yandan Durağan’ın AK Parti Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, yaptığı açıklamada “Avukatımızı adliyeye gönderdim kendisine dava açıyoruz” dedi.