Cumhur İttifakı’nda ‘Rabia’ krizi!

Cumhur İttifakı’nda ‘Rabia’ krizi!
11 Aralık 2019 10:17

AKP’den MHP’ye geçen Çankırı’da belediyede Rabia Parkı’nın adının değiştirilmesi tartışmalara neden oldu.

 

 

Yerel seçimlerden bu tarafa AKP ve MHP’nin bir çok ilde karşı karşıya geldiği görülürken, son kriz ise 31 Mart’ta belediye başkanlığının AKP’den MHP’ye geçtiği Çankırı’da yaşandı.

“Halkımız değiştirmek konusunda çok mahirdir”

MHP’li Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, AKP döneminde yapılan Rabia Parkı’nın adını Şehitler Parkı olarak değiştirdi.

Yeniçağ’dan Fatih Ergin’in haberine göre; karara AKP’den sert tepki geldi. AKP Çankırı İl Başkanı Abdülkadir Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bizim Rabiamız Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet’tir. Bu ana unsurlarımızın hiçbiri değiştirilemez değiştirilmesi dahi teklif edilemez.

 

Halkın benimsediği bu güzel parkımızın ismini değiştirmek yerine Belediyemiz yeni yapacağı parklara istediği ismi vermekte özgürdür. 15 yıllık Ak Parti Belediyeciliğinde sayısız yeni açılan sokak ve caddelere, parklara Aziz Şehitlerimizin ismi verilmiş, İstiklal Yolu parkına Şehitler anıtı kazandırılmıştır.

Değiştirmek kolay, yeniden yapmak zor ama gerçekçi olanıdır. Bizimde tavsiyemiz Belediyemizin yeni yapacağı hizmetlerde halkın tekliflerini değerlendirmesidir. Zira halkımız değiştirmek konusunda çok mahirdir.” ifadeleri tepki gösterdi.

 

cumhur

AKP’li Çelik, sonraki paylaşımında ise, MHP’li Çankırı Belediyesi’nin işçi çıkardığını kastederek, “Onlarca işçinin kış ortasında işinden çıkartıldığı ekmeğinden edildiği ortamda İnsan hakları gününü, önceki dönemde yapılan hizmetlerin ve manevi değeri olan isimlerin değiştirildiği bir ortamda Demokrasi haftasını kutlamak içimden gelmiyor. Kimse kusura bakmasın…” dedi.

cumhur2.png

MHP’den AKP’ye sert cevap!

AKP’ye cevap ise, hem MHP Çankırı Merkez İlçe Başkanı Bahadır Akbaba’dan hem de MHP’li Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’den geldi. MHP’li Akbaba, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “31 Mart 2019 yerel seçimleri sonrası partimizden halkımızın teveccühü ile AK Parti’ye geçen belediyelerde ülküdaşlarımız kış günü işlerinden çıkartılmıştı. O zaman sesini çıkarmayanlar, Çankırı belediyesinde yapılanlara tepki gösteriyor. İlçe belediyelerde işten çıkarmalar yapılırken bugün olan vicdanlarınız o gün nerelerdeydi. İsmail Hakkı Esen Milliyetçi Hareket Partisi’nin kırmızı çizgisidir. Yalan yanlış eleştiri yapanlara saygıyla duyurulur.” ifadeleri ile AKP’ye sert tepki gösterdi.

cumhur3.png

 

“Beytül Mala sahip çıkmamız rantiyecileri rahatsız etti”

MHP’li Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen ise, işten çıkarmalar yaptığına dair AKP’den gelen eleştirilere yönelik açıklamalarda bulundu. Esen, bugüne kadar kimseyi işten çıkarmadığını belirterek, ”Dün işçi maaşını ödeyebilmek için bankadan taksitle kredi çekenlerin, bugün seslerinin yüksek çıkması bir suçluluk psikolojisinin gereğidir.” dedi.

Esen sözlerini, AKP’ye rant ve israf göndermesi yaparak şu şekilde sürdürdü; “Yaptığımız icraatlar ve israf yönündeki kısıtlamalar, beytül mala sahip çıkmamız rantiyecileri, belediyeden nemalananları ve egoları rahatsız etmiş olabilir. Bundan da halkımızın çoğunun memnun olduğu kanaatindeyim.” dedi.