‘Cumhur’ gitti!

‘Cumhur’ gitti!
10 Ağustos 2019 10:21

Taksim’de açılan bir sergide ‘Cumhurbaşkanı’ yerine ‘Başkan’ ifadesini kullanıldı.

 

 

Yeniçağ yazarı Ahmet Takan bugün yayımlanan “Cumhur” yok edildi!.. ” başlıklı yazısında Ciktidarın ve hükümete yakın medyanın Cumhurbaşkanlığı yerine ‘Başkan ifadesini kullanmasına dikkat çekti.

 

Takan yazısında, “Tek merak ettiğim şey, “beka”nın lideri(!) doktor Devlet Bahçeli ‘Cumhur’un yok edilmesine ne der?..” ifadesini kullandı.

 

 

İşte Takan’ın yazısının ilgili kısmı:

 

 

Fotoğraf, İstanbul Taksim meydanında açılan, “2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” sergisinden… Bir acayiplik mi var?.. Hem de nasıl!.. Hala anayasada yazılı olmasına rağmen “Cumhur”, “Cumhurbaşkanlığı” gitmiş!.. Resmi olarak, “Türkiye Cumhuriyeti Başkanlığı gelmiş”. Diyeceksiniz ki, “Eee, zaten havuz medyası ‘başkan’ diye yazıyor, saraycılar ‘başkan’ diye hitap ediyor.” O zaman ben de size hatırlatacağım “uysak da uymasak da bizim hala yazılı bir anayasamız var. Orada, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı yazıyor. Ve tüm resmiyette buna uymak yazılı anayasa emridir.”

Fotoğrafı, dün İstanbul’dan, Millî Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım gönderdi. Telefonda sesi oldukça hiddetli geliyordu, “Cumhur’u atmışlar” diye isyan ediyordu. Sergideki tüm panoların altına “Türkiye Cumhuriyeti Başkanlığı İletişim Başkanlığı” diye yazılmış. Bir diğer gariplikte “İletişim Başkanlığı”nın daha büyük puntolarla daha da belirgin hale getirilmesi. Fotoğrafın en altındaki ibareye sizlerde dikkatlice bakın. Malum durumda çok fazla analiz yapmaya gerek yok!.. Tek merak ettiğim şey, “beka”nın lideri(!) doktor Devlet Bahçeli ‘Cumhur’un yok edilmesine ne der?..