‘Covid-19 pozitif çıkanlar için devlet; doktoru ve hemşiresi olan oteller kiralasın’ önerisi

‘Covid-19 pozitif çıkanlar için devlet; doktoru ve hemşiresi olan oteller kiralasın’ önerisi
27 Mart 2020 21:08

“Usta gazeteci Melih Aşık, Covid -19 teşhisi konan kişilerin tedavi süreciyle ilgili bir öneride bulundu. Aşık, Kendisini tamamen izole etme imkanı olmayan pozitif kişiler için devlet pekala oteller kiralayabilir. Bu kişiler hastalık sürecini otelde geçirebilir. Bu önlemle hastalığın yayılma hızı önemli ölçüde kesilebilir.” dedi.

 

 

Aşık’ın yazısının ilgili bölümü:

 

Pozitifler otele!
Şöyle haberler okuyoruz:
“Sokağa çıkma yasağına şimdilik gerek yok, ancak salgın daha büyük rakamlara ulaşırsa yasak düşünülebilir…”
veya “Salgının yayılması halinde sahra hastanesi kurulabilir”
Ne var ki, salgın hızını aldıktan sonra alınacak tedbirler işe yaramaz. Tedbiri bugünden almak lazım…
Türkiye’de salgın hangi düzeylere ulaşır? Hesabı kolay…
Nüfusa, yapılan test sayısına, tespit edilen vaka sayısına ve ölüm oranına bakarak yakın gelecekteki tabloyu bugünden saptayabilirsiniz… Gelecek maalesef parlak görünmüyor.
Sıkı önlemler almak için rakamlarda patlama beklemeyelim.
Mesela bir öneri… Covid 19 teşhisi konulan kişiler, eğer ayakta iseler doğru evlerine gönderiliyor. Evler muhtemelen kalabalık. Hastalık kolayca diğer fertlere bulaşıyor. Onlar da taşıyıcı olarak sokakta ona buna bulaştırıyor…
Oysa… Kendisini tamamen izole etme imkanı olmayan pozitif kişiler için devlet pekala oteller kiralayabilir. Bu kişiler hastalık sürecini otelde geçirebilir. Bu önlemle hastalığın yayılma hızı önemli ölçüde kesilebilir.
The Marmara ve Divan Otelleri sağlık çalışanlarına tahsis edildi. Sahiplerine teşekkürler… Aynı şekilde pozitif hastalar için de oteller kiralanabilir. Hala… Virüsün bir gün kendiliğinden ülkemizi terk edeceği gibi bir inanış var toplumda. O yüzden sokaklar hala kalabalık. Sağlık alanında eşgüdüm zayıf. Uyanalım…