Çok İyi İngilizce Bilen İnsanlardan Tavsiyeler

Çok İyi İngilizce Bilen İnsanlardan Tavsiyeler
11 Ocak 2018 10:33

Her birimiz bu dünyaya, hiçbir dili bilmeden fakat bütün dilleri öğrenebilir formatta geliyoruz. Yaşadığımız ülke ve ülkede konuşulan dil, bizim ana dilimiz oluyor. Fakat ilk öğrenmeye başladığımız kelimeler; yaşadığımız ülke dışında farklı bir dilin kapsadığı veya aynı anda iki ya da üç dille öğrenim sağlandığı zaman, anadilimiz çeşitlilik gösterebiliyor.

 

 

Bilimsel olarak kanıtlanan, her bireyin doğduğu andan itibaren tüm dilleri öğrenmeye açık, yatkın ve meyilli olduğudur. Beyin kapasitesi tüm dilleri konuşabilecek beceriye sahiptir. Her dilde milyonlarca kelime, cümle kalıpları, söz öbekleri, teknik altyapılar ve mecazi altyapılar olsa da her bir dil bellek sayesinde bir kütüphane formatında düzenlenir. Yani beyin dil kombinasyon ve kategorilendirilmesini başarılı şekilde tamamlar.

Çok dil konuşabilen insanlar bu beceriyi gayet net ve pratik şekilde yapabildiklerini göstermişlerdir. Tamamen insan kapasitesi ve öğrenme isteği ile alakalı olan dil becerisi, kimileri tarafından tek dil, kimileri tarafından birkaç dil ile kullanılabilirken, dil becerisi çok gelişmiş insanlarda 30 dile kadar öğrenme sağlanabiliyor.

Dünyanın genel anlamda iletişim ve ticaret dili olarak belirlenen İngilizce, en çok konuşulan diller arasındadır. Birçok ülkede okul eğitimi sırasında da verilen İngilizce, kolay öğrenilebilir bir yapıya sahiptir. Çok eski tarihlere dayanmayan, toplum ve lehçe farklılıklarından oluşan İngilizce, İngiltere’den daha öncesiyse Alman altyapısından gelir.

Latin dilleri ile harmanlanarak süslenen, Avrupa’dan Amerika’ya uzanan bir serüvendir. Günümüzde İngilizce bilmek, bir donanımdan ziyade ihtiyaç haline gelmiştir. Peki İngilizce nasıl daha kolay öğrenilir?

İngilizceyi Kolay Öğrenme Metodu

Preply dil öğrenme portalıdır. Preply, İngilizceyi kolay öğrenme platformudur.

Yeniçağın kolaylık getiren teknolojisi internet kullanılarak, tamamen online sistemlerle İngilizce öğrenmek artık çok kolay hale gelmiştir. Bir dil öğrenmenin en etkili yöntemi iletişim kurmak, pratik yapmak ve anadili İngilizce olan birisinden öğrenmektir. Birebir ve doğrudan iletişim, her dilin temelini oluşturur.

Preply platformunda Dünya’nın 185 ülkesinden katılan yetenekli ve nitelikli dil öğretmenleri, internet aracılığı ile İngilizce eğitim veriyor. Pratik kolay ve hızlı öğrenme metotları ile hem İngiliz İngilizcesi hem Amerikan İngilizcesi veya farklı şivelerle kullanılan İngilizce öğrenilebilir.

İngilizceyi çok iyi konuşan kişilerin de tavsiyesi; öncelikle anadil seviyesinde bilen bir eğitmenden öğrenmek, sonrasında pratik temelidir. Uzmanların tavsiyeleriyle de dil kullanma becerisi pratik yapmakla, sokak dili denilen kültür dilini öğrenmekle, teknik altyapısını öğrenmek ile alakalıdır. Türkçeyi en iyi öğretebilecek kişilerin Türkler olduğu gerçeğini kabul ederek, İngilizceyi de en iyi öğretebilecek kişilerin İngiliz dili konuşan kişiler olduğunu bilmekte fayda vardır. Cümle kalıpları, pratik kullanma, fonetik yapı, mecaz sanatı, ticari dil gibi tüm fonksiyonları ancak bir ana dil eğitmeninden öğrenilebilir.

Çok Dil Bilmenin Faydaları

Zekayı üst düzeyde geliştiren dil becerisi, yaşlanmayı- bunamayı ve Alzeimer gibi zihinsel rahatsızlıkları önlüyor. Hem belleği geliştiren hem de dikkat geliştiren dil becerileri, Demans gibi etkileri de ortadan kaldırıyor. Öğrenilen her yeni dil, yeni bir kimlik kazandırır. Kendinizde keşfedilecek yönleri bulmanızı sağlar. Gelişmenizi, farklı yeteneklere sahip olmanızı ve zihinsel aktivitelerinizi en başarılı şekilde gerçekleştirmenizi sağlar.

Yeni bir dil, insana yeni bir kimlik ile bir statü kazandırır. Her dil, kendi içerisinde farklı bir karakteri barındırır. Fransızcanın romantizm ve aşk dili olduğundan bahsetmek, İspanyolcanın ateşli dans hissi, İtalyancanın tutkunun dili olduğunu söylemek, Latincenin seksi bir dil olduğundan bahsetmek, Portekizcenin estetik vurguları, Almanca ve Rusçanın kurumsal edebiyat çağrışımları yaptığını hissetmek gayet olağandır. Her dil, bir temel ve bir duygu üzerine kuruludur. Kişiliğinizin en güzel yanlarını keşfetmek, sosyal ve zihinsel gelişim sağlamak, zinde ve dinamik becerilere sahip olmak için önemlidir.

Kariyer planları, ticari faaliyetler, akademik gelişimler içinse, muhakkak edinilmesi gereken donanımlardır.

İngilizce ve Diğer Yabancı Diller Nasıl Daha Kolay Öğrenilir?

https://preply.com/tr/ingilizce-eğitimi/skype İngilizce öğrenmenin en kolay ve en hızlı yoludur. Sadece İngilizce değil tüm yabancı dilleri kolay şekilde öğrenmek, ekonomik fiyatlarla akıcı ve etkili İngilizce konuşmanın en net adresi, Preply’dir.

r1

Sistemin avantajları;

  • Doyasıya pratik yapabilirsiniz.
  • İngiliz anadil öğretmen ile doğru aksan, doğru telaffuz becerisi
  • Esnek ders programları ile rahat çalışma
  • Uygun fiyatlarla en hızlı sürede İngilizce öğrenmek
  • İstenilen kriterlerde öğretmen seçebilmek
  • Teknik eğitim ve branş derslerde eğitim fırsatı
  • Ticaret dili, bilişim- bilgisayar eğitimleri ve hobileri yabancı dil ile öğrenme avantajı
  • Akademik sertifikalı eğitmenlerle, programı ayarlama avantajı

Gibi pek çok avantaj sağlayan Preply dil öğrenme platformu, İngilizceyi çok iyi konuşabilen insanların önerdiği bir platformdur. Üniversite ve eğitim kurumları ile çalışma partnerliği sürdüren Preply platformu, 175.000 öğrencinin öğretmen bulduğu ve nitelikli eğitim modeli ile en hızlı sürede İngilizce ve diğer yabancı dillerde başarı sağladığı bir platformdur.

29.000’den fazla kaliteli öğretmen, uluslararası başarı formülleri ile insanlar arası köprü olmaya devam ediyor. Dil öğrenmenin inceliklerini ve tüm kolaylıklarını sunan platform, iletişim ve konuşma pratikleri ile en kısa sürede İngilizceyi en iyi derecede konuşmanızı sağlıyor.

Preply bloğundan ilginç yazılardan biri: https://preply.com/tr/blog/2017/11/24/internetten-ingilizce-ogrenmek-ve-pratik-yapmak-icin-6-harika-site/