Çocuklarını Ekrandan Uzaklaştıramayanlar

Çocuklarını Ekrandan Uzaklaştıramayanlar
2 Ağustos 2019 21:56

Bilindiği gibi internet üzerinden video izlemek çocuklar için vazgeçilmez bir aktivite. Eskiden sokaktan içeri gelmeyen ya da televizyon başından kalkmayan çocuklarımız artık tablet veya telefonu elinden düşürmez oldu. Tabi bunda en büyük pay yetişkinlerin, velilerin.

 
İşte bu durumda ebeveynlere düşen görev çocuklara uğraşabileceği farklı alternatifler sunmak ve çocuklarla birlikte bu aktivitelere katılmak. Çünkü çocuklar genel olarak yetişkinleri taklit ederler. Eğer siz evinizde telefonu elinizden düşürmüyorsanız, çocuğunuzdan da bunu yapmasını beklemeyin. Siz kitap okumuyorsanız çocuğunuzdan beklemek boş bir beklenti olur. Siz parka çıkıp dışarıda vakit geçirmek yerine evde ekran başında vakit geçirmeyi tercih ediyorsanız bu konuda çocuğunuzu eleştirmeye hakkınız olamaz.
Ama iş işten geçti. Artık çocuğumdan telefonu ya da tableti almam mümkün değil. Ancak böyle baş edebiliyorum diyorsanız da onları cihazla baş başa bırakmamanız gerekiyor. Yani denetim altında tutmanız gerekiyor. İnternette özellikle Youtube’da önerilen videolar kısmı manipüle edilebilir şekilde çalışmakta. İş böyle olunca da saçma sapan, gereksiz ve hatta zararlı bir takım içerikler hiç olmadık bir videonun devamında çocukların karşısına çıkabilmekte.
Bu halde size önerebileceğimiz bir Youtube Kanalı var. İsmi Çiçek Böcek içerisinde eğlenceli çocuk oyunları ve videoları bulabileceğiniz gibi eğitici ve beceri gerektiren oyunlar, ilginç deneyler, kendin yap videoları, hafıza oyunları, İngilizce kelime öğrenme oyunları gibi çeşitli içerikler var. Kanalın buradaki diğer çocuk kanallarından farkı hem eğlence ve hem de eğitici içerik sunuyor olması. Aynı zamanda da ekrana bağlamayı değil ekrandan uzaklaşıp gerçek hayata kazandırmayı hedeflemiş.
Örneğin burada eğitici oyunlardan oluşan bir video listesi var, bu listede tekerlemeler, bilmeceler, çeşitli görsel ve işitsel hafıza oyunları bir arada bulunuyor.

 

Ya da buradan çeşitli materyaller ile yapılabilecek basit kendin yap videolarını bulabilirsiniz. Çocuğunuzun motor becerilerinin gelişimi sizin elinizde. Ayrıca unutmayın ekrandan uzaklaşabilmenin yolu farklı hobiler edinmekten geçiyor.

Bu Youtube kanalına bu bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz: Çiçek Böcek

İlgili kanalın web adresi ise: www.cicekbocek.com