‘Çocuklarımı IŞİD terör örgütü yandaşları kandırdı’

‘Çocuklarımı IŞİD terör örgütü yandaşları kandırdı’
22 Aralık 2014 16:48

İsviçre’nin Zürih kentinde yaşayan Kosovalı 47 yaşındaki Haljit Ljodza, 18 Aralık’ta ortadan kaybolan kızı 18 yaşındaki Edita Ljodza ile oğlu 16 yaşındaki Vosar Ljodza’nın izini Adana’da arıyor. Çocuklarının cep telefonu sinyalinin en son Adana’dan alındığını belirten baba Ljodza, “Çocuklarımı IŞİD terör örgütü yandaşları kandırdı” diye gözyaşı döktü.

 

 

İsviçre vatandaşı olan Kosova asıllı Haljit Ljodza’nın 4 ay önce camiye gidip namaza başlayan kızı Edita Ljodza ile oğlu Vosar Ljodza, 18 Aralık’ta ortadan kayboldu. Babanın şikayeti üzerine araştırma yapan İsviçre polisi, kardeşlerin bir gün sonra uçakla İstanbul’a gittiğini saptadı. Bunun üzerine Interpol aracılığıyla Türk polisine konu hakkında bilgi verilerek çocukların bulunması istendi. Yapılan araştırmada çocukların kullandığı cep telefonu sinyalinin son kez Adana’da alındığı saptandı. Bu gelişme üzerine Adana’ya gelen Kosovalı baba, çocuklarının fotoğrafı ile Adana Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi’ne gelip bilgi aldı.

 

 

Çocuklarının, Türkiye üzerinden IŞİD terör örgütüne katılmak için Suriye’ye gidebileceğini söyleyen baba Haljit Ljodza, “Biz kendi halinde yaşayan bir aileyiz. Kızım 3-4 aydan beri Zürih’te bir camiye gidip gelmeye başladı. Müslümanlığı öğrenmeye çalıştığı için müdahale etmedik. 3 ay önce kapanıp çarşaf giydi. O camiye gidip gelen bazı gençlerin IŞİD’e katıldığını öğrendim. Kızım ve küçük kardeşi 18 Aralık’ta evden ayrıldı. Bir daha kendilerinden haber alamadık. Interpol aracılığı ile araştırma yaptırdık, cep telefonu sinyallerinden son olarak Adana’da oldukları belirlenmiş. Çocuklarımın IŞİD’e katılmasından korkuyorum” diyerek gözyaşı döktü.

 

 

Baba Haljit Ljodza’nın ifadesini alan Adana polisi, kayıp iki çocuğun eşkalini belirleyip, sınır kapılarına ve çevre il emniyet müdürlüklerine bulunması için bilgi verdi.